prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Više od 700 učenika iz 81 škole uspješno svladalo globalni tečaj umjetne inteligencije Elements of AI

Natjecanje za učenike osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj AI School Challenge, koje su zajedničkim snagama pokrenuli Udruga CroAI i CARNET, polučilo je odlične rezultate.

Više od 700 učenika do početka školske godine položilo je Elements of AI i saznalo više o osnovama umjetne inteligencije, dok je više od 80 škola aktivno sudjelovalo u natjecanju, motivirajući svoje učenike da se odvaže na edukaciju o sve važnijoj tehnologiji današnjice.

Jučer je projekt prigodno završen ekskluzivnim predavanjem mladog hrvatskog inovatora Alberta Gajšaka za učenike koji su uspješno svladali AI edukaciju. 23-godišnji vlasnik uspješne međunarodne tvrtke CircuitMess podijelio je s učenicima kako je još kao tinejdžer uspio pokrenuti uspješan posao s edukcijskom elektronikom koji raste iz godine u godinu.

„Na bilo kojem putu ćete imati puno izazova, oni su sastavni dio učenja i ne smiju vas obeshrabriti. Najvažnije je da krenete sami raditi na onome što volite, preuzmete stvar u svoje ruke i slijedite svoje snove. Ako se planirate baviti poduzetništvom, preporučio bih vam da popričate s postojećim poduzetnicima i poslušate njihove savjete“, poručio je Albert Gajšak učenicima.

Elements of AI dosad je upisalo više od 27 000 Hrvata koji su se upoznali s osnovama umjetne inteligencije i načinu na koji funkcionira ova tehnologija.

Projekt je rezultirao certificiranjem 26 škola koje imaju najmanje deset učenika i djelatnika sa završenim Elements of AI tečajem i one ponosno nose naziv AI škola.

Među školama su se posebno istaknule Gimnazija Vukovar, Srednja škola Jelkovec te I. osnovna škola Čakovec, dok je popis svih AI škola dostupan na službenoj AI School Challenge mrežnoj stranici.

Tečaj ostaje dostupan svima zainteresiranima za edukaciju o tehnologiji umjetne inteligencije. Sastoji se od šest poglavlja te sadrži 25 vježbi, a za njegovo završavanje nije nikakvo potrebno predznanje, niti znanje matematike i/ili programiranja. Za završavanje tečaja u prosjeku je potrebno uložiti do 25 sati, dok su mnogi polaznici u Hrvatskoj tečaj završili u svega nekoliko sati.

Više detalja i prijava na Elements of AI nalaze se na službenoj mrežnoj stranici.