prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Vježbe, igre i kvizovi za učenje o dezinformacijama

Edukativna brošura o dezinformacijama sadrži pregled ključnih informacija i koncepata potrebnih za razumijevanje problema dezinformacija, uz niz zanimljivih primjera i 9 vježbi za učenike.

Dezinformacije – edukativna brošura i vježbe za razumijevanje problema dezinformacija‘ jedan je od obrazovnih materijala koje su Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku objavili u sklopu 4. Dana medijske pismenosti. Namijenjen je primarno učenicima viših razreda osnovnih škola te srednjoškolcima, ali se može koristiti i za edukaciju i vježbe studenata različitih usmjerenja, kao i odraslih.

Autorice brošure, dr. sc. Iva Nenadić i dr. sc. Milica Vučković, asistentice na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, pripremile su pregled ključnih informacija i koncepata potrebnih za razumijevanje problema dezinformacija, uz niz zanimljivih primjera.

Brošura sadrži odgovore na pitanja što su , tko ih i zašto kreira, kako se šire, koja je pritom uloga društvenih mreža, tradicionalnih medija, tehnologije, influencera i svih nas, zašto nasjedamo na dezinformacije te kako ih prepoznati i na njih odgovoriti.

Nakon teorijskog dijela, slijede vježbe, igre i kvizovi za učenike kojima je cilj na zabavan i edukativan način potaknuti razvoj vještina raspoznavanja i kritičkog promišljanja o fenomenu dezinformacija. Tu su i vrlo praktični šalabahter najvažnijih pojmova i šalabahter provjere informacija, koji će učenicima dobro doći prilikom izvođenja vježbi.

Preuzmite edukativnu brošuru ‘Dezinformacije’

 

Tekst je prenesen s mrežnih stranica Medijska pismenost – abeceda za 21. stoljeće.