prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Volonteri Kumičića na natjecanju mladih HCK

Prva (školska/općinska/gradska) razina koju organiziraju društva Hrvatskog Crvenog križa na području lokalne jedinice na kojoj djeluje škola domaćin, održana je u subotu, 4. ožujka 2023. godine u Osnovnoj školi Eugena Kumičića iz Velike Gorice.

Natjecanja mladih HCK održavaju se od 1996. i na njima je do sada sudjelovalo više od 120 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola. Natjecanje se odvija na tri razine i to gradskoj, međužupanijskoj i državnoj, a provjerava se teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći. Znanje prve pomoći na natjecanju se pokazuje i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama.

Prva (školska/općinska/gradska) razina koju organiziraju društva Hrvatskog Crvenog križa na području lokalne jedinice na kojoj djeluje škola domaćin, održana je u subotu, 4. ožujka 2023. godine u školi. Školski volonteri ove su se školske godine vrijedno pripremali za natjecanje mladih HCK pod vodstvom mentorica Sanje Haljinko i Dubravke Livada.

Za natjecanje su pripremili tri ekipe po šest članova, od kojih je jedna ekipa osvojila prvo mjesto i time se plasirala na međužupanijsko natjecanje. Osim plasmana na međužupanijsko natjecanje, ekipa je osvojila i vrijednu nagradu, sedmodnevno ljetovanje u Novi Vinodolski. Velik je ovo poticaj pobjedničkoj ekipi da se vrijedno priprema za sljedeću razinu natjecanja.