prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Volontiranje za europsku kulturnu baštinu

Izložba “Volontiranje za europsku kulturnu baštinu” otvara se u srijedu, 15. siječnja 2020., na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje će se moći razgledati do 25. siječnja. Izložbu organizira Culture Hub Croatia, kao glavni lokalni partner organizacije European Heritage Volunteers.

Kako bi promovirali ideju volontiranja za baštinu, udruga European Heritage Volunteers kreirala je izložbu koja predstavlja neke od međunarodnih partnerskih projekata održane posljednjih godina u cijeloj Europi.

Izložba je predstavljena tijekom Europske godine kulturne baštine 2018. na različitim značajnim događanjima, poput Summita o europskoj kulturnoj baštini i „denkmal-a“, vodećeg europskog sajma za očuvanje, obnovu i renovaciju povijesnih građevina u Leipzigu. Neke njezine verzije trenutno su dostupne u nekoliko partnerskih zemalja.

Nakon što je u studenom 2019. godine prvi put u Hrvatskoj predstavljena u Galeriji Kortil u Rijeci, izložba će biti otvorena u srijedu 15. siječnja 2020. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Izložbu organizira Culture Hub Croatia, kao glavni lokalni partner organizacije European Heritage Volunteers. Od 2017. godine Culture Hub Croatia organizira radionice volontiranja za kulturnu baštinu u različitim hrvatskim gradovima, a koje se bave izazovima u očuvanju, valorizaciji i održivoj upotrebi odabranih lokaliteta, u suradnji s mnogim lokalnim partnerima.

Otvaranje izložbe ujedno je i prigoda da se organizira susret s bivšim volonterima koji su sudjelovali na radionicama u Kaštelima, Rijeci i Ivanić-Gradu koji će podijeliti svoja iskustva. Sve koji su zainteresirani za temu i koji žele znati više o tome kako se uključiti u međunarodne projekte, organizatori pozivaju da im se pridruže na otvorenju i meet-up-u s početkom u 17 sati u predvorju knjižnice Filozofskog fakulteta.

Izložbu možete posjetiti do 25. siječnja 2020. godine, od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati i subotom do 14.