prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zabavan i poučan Dan škole u Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar

Obilježavanje Dana škole je uvijek posebna svečanost. Ove godine 12. ožujka Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar proslavila je Dan škole 12. put za redom. Tradicionalno Dan škole se u toj školi slavi uoči Međunarodnog dana prava potrošača koji se obilježava 15. ožujka.

I ove godine je obilježavanje bilo svečano, zabavno, edukativno, kreativno, zanimljivo i poučno te  prožeto druženjima i upoznavanjem. Učenici su predlagali teme i predavače te birali što će slušati, na kojim radionicama ili aktivnostima će sudjelovati. Ponuđeno je dvadesetak tema i svatko je pronašao ponešto za sebe.

Oni željni kreativnih radionica pridružili su se Sanji Papić i sudjelovali na radionici „Proljetna kutijica“ gdje su ukrašavali posudice koje su ponijeli kući. Anamarija Posavac i Jadranka Rosić u „Slatkoj radionici“ poučile su zainteresirane izradi figurica od ticino mase, a imali su priliku ukrasiti i pravu tortu koju su na kraju i kušali. Učenici su imali priliku naučiti kako izraditi strip i plakat na računalu pod vodstvom Daniele Ivanov- Štimac. O šminkanju danas, ali i kroz povijest govorila je Nataša Janković. Demonstrirala je pravilno nanošenje korektivne šminke za što su posebno bile zainteresirane djevojke, ali i profesorice. Dečke su posebno zanimali putovi hrvatske nogometne reprezentacije pa su izazvali pravu gužvu na predavanju „Od SAD-a do Brazila“ koje je održao Dario Malogorski. Sportu je posvećeno i predavanje „Olimpijada i paraolimpijada“ koje su održali su Slaven Hudina, hrvatski paraolimpijac i njegov trener Nikola Kovaček.
U sportskom duhu odigrana je i košarkaška utakmica nastavnici – učenici koja je još jedno lijepo iskustvo za sve koji su igrali i gledali. Svoja znanja odmjerili su učenici trećih razreda usmjerenja prodavač u kvizu „Tko zna – zna!“. Kviz su pripremili i vodili Natalija Konir i Zoran Atlija. Da učenici vole glumu dokaz je veliki broj učenika okupljen u dramskoj radionici Nikoline Marinić koja je radionicu vodila uz pomoć Tomislava Cuga. Zdravlje, briga o vlastitom tijelu i kultura prehrane bile su teme predavanja koje su održali Marin Višić i Marija Zegnal Koretić.
Osim pravilne prehrane, važno je i kretanje, vježbanje i ples. Plesnu radionicu “Korak po korak” vodila je Biljana Jorgić, a  tajne step aerobica otkrila je trenerica Sanela Medak Tolić uz pomoć Jadranke Rosić i Marije Heged. Katarina Belančić i Rajna Gatalica podijelile su svoja iskustava i dojmove s putovanja u Indiju. Slušala se indijska glazba, kušali indijski specijaliteti, izloženi su predmeti i sari, govorilo se o devanagarskom pismu te o studiju indologije.
Kako je provela  svoje ljetne praznike s puno humora ispričala je Anamarija Pikivača u predavanju „Amerika nadohvat ruke“. „Tko se boji psihijatra još?“ pokušala je saznati naša gošća Iva Manestar Hlebec  te učenicima objasnila tko je i što radi psihijatar. Nina Plažanin upoznala je učenike s načinom života i kulturom gluhih osoba te sa znakovnim nazivljem koje se koristi u zajednicama gluhih osoba. Što su to pop up trgovine i kako urediti trgovinu ili izlog govorila je dizajnerica Tatjana Malnar Pocrnić. Na kraju je svaki učenik izradio jednu ukrasnu vrećicu.

Talent show bio je vrhunac ovogodišnjeg Dana škole. Dramska skupina 1.a i 1.b razreda pod vodstvom Nikoline Marinić izvela je točku Romeo i Julija. Ivan Subotičanec i Nikolina Filić pokazali su glazbene talente. Program su obogatili učenici Ivan Lukač i Josip Tulić koji svoje slobodno vrijeme provode svirajući  u tamburaškim sastavima Ledina i Panonija band pa su predstavili svoj rad.

Na opće oduševljenje svih prisutnih Dan škole završio je na najbolji mogući način: glazbom, pjesmo i plesom uz želju za što više ovakvih školskih dana.
 

Ornela Malogorski