prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zajedno do Virtoškole s EU Gradićem i Dobrićem – obilježen Međunarodni dan tolerancije

Učenici 4. a razreda Osnovne škole Siniše Glavaševića zajedno s učiteljicom Jasnom Panza u suradnji s knjižničarkom obilježili Međunarodni dan tolerancije sudjelovanjem u projektu “VirtoEuropa”.

Projektom “VirtoEurpa” škola je povezala program otkrivanja talenata i poticanja cjelovitog razvoja djece i vrijednosti na kojima počiva Europska unija te važnost Europske unije. Složenu odraslu temu prilagodili smo na dječji jezik i konkretnu primjenu.

“Cilj projekta Virtograd je odgojiti i školovati autentične, karakterne pojedince, koji koristeći svoje talente i radeći posao koji vole doprinose našem društvu i mijenjaju svijet nabolje!”

Na početku sata knjižničarka ispripovijedala ulomak IZ «Alice u zemlji čudesa», koja se zove “Tko sam ja” i napravila uvod u današnju radionicu VirtoGrada.

TKO SAM JA?

“Bože moj, bože! Kako je danas sve čudno! A još jučer stvari su tekle kao obično! Da se možda nisam noću ja promijenila? Čekaj da promislim: jesam li bila ista kad sam se jutros ustala? Ako pravo razmislim, malo se sjećam da mi je bilo nekako drugačije. Ali ako nisam ista, sljedeće je pitanje: Tko sam zaboga onda? Eto, to ti je zagonetka! I stala je redom razmišljati o poznatoj djeci, njezinih godina, da vidi nije li se možda pretvorila u koje od njih. — Sigurno nisam Ada — rekla je, – njezina kosa ima jako duge kovrčice, a moja uopće nije kovrčava; isto tako znam da ne mogu biti Mabel, jer ja znam svašta a ona pih!, malo pa ništa! Osim toga, ona je ona, a ja sam ja, ajao, bože, kako je to zagonetno!” – Lewis Carrol, Alisa u zemlji čudesa.

“Virtograd” je grad u kojem žive male vrline zvane Virtići. Vrline koje djeci i roditeljima, ali i svima onima koji rade s djecom, pomažu otkriti da je svatko od nas vrijedan i poseban. Slikovnice iz Virtograda pomažu malima i velikima da kroz zabavu i smijeh otkriju i razvijaju svoje talente, a naročito one vrline i navike bez kojih se talenti ne mogu razviti i zasjati u punom sjaju. Svaka pustolovina u Virtogradu obuhvaća jednu vrlinu, odnosno jednog Virtića. Na ovaj način obilježili su i 10 godina članstva u Europskoj uniji i više saznali o zajednici čiji smo članovi te, kao što moto UE-a, “ujedinjeni u različitosti” svatko od nas svojim talentima doprinese kako bi zajedno stvarali bolju zajednicu. Kako je to izgledalo, možete vidjeti na poveznici.