prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

„ZAMISLI!“ – Poziv za dostavu ideja i nagradni natječaj

Srednjoeuropska inicijativa i Jadransko-jonska inicijativa su međuvladini forumi za regionalnu suradnju koji zajedničkim projektom „ZAMISLI!“ žele potaknuti angažman mladih iz zemalja članica srednje i jugoistočne Europe u području održivog razvoja.

Cilj je inicijative podizanje svijesti srednjoškolskih učenica i učenika o sedamnaest ciljeva Programa UN-a za održiv razvoj 2030. i poticanje na aktivnosti koje mogu pridonijeti postizanju ciljeva održivog razvoja na lokalnoj razini.

Na natječaj se mogu prijaviti javne i privatne srednje škole s idejama koje se odnose na jednu ili više dimenzija Programa UN-a: društvenu, ekonomsku i okolišnu održivost.

Rok je za dostavu ideja 28. veljače 2023.

Detaljne informacije o inicijativi, prihvatljivim prijaviteljima i načinu prijave nalaze se na sljedećoj poveznici:
3rd edition of Call for Ideas and Award Competition “ IMAGINE!” Active Young Citizens for Sustainable Development in CEI and AII Areas | CEI

Na jednom od prijašnjih natječaja među nagrađenima iz Republike Hrvatske bila je Gimnazija Pula s projektom
Plastic scholastic: towards better education and innovation on environmental sustainability.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja.