prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zanimljivim sadržajima predstavljeno 20 godina djelovanja srednje škole u Zaprešiću

Prigodnom svečanošću i popratnim programima Srednja škola „Ban Josip Jelačić” u Zaprešiću obilježila je svoju 20. obljetnicu.

16. listopada 2023., točno na rođendan bana Josipa Jelačića, škola u Zaprešiću proslavila je svoj okrugli rođendan. Svečana sjednica na kojoj su bili pozvani bivši učenici, učenici iz Vijeća učenika, predstavnici Vijeća roditelja, svi zaposlenici škole, ali i uvaženi gosti iz Grada, Županije i resornoga Ministarstva, održala se u Vršilnici Novih dvora Jelačićevih u Zaprešiću.

Zanimljiv je program vodilo 10 bivših učenika koji su svojom pojavom oduševili prije svega svoje nastavnike, a onda i ostale goste jer su svojom neposrednošću, jednostavnošću i spontanošću  vodili jednosatni program predstavljajući na taj način i svoje smjerove, a oni su redom: Lana Ujević, Josip Žiljak , Ana Žagmešter , Matija Kovačić, Ivan Teur, Nikolina Folnović, Nikolina Puklin, Bernard Vuković, Tibor Kruljac te Gita Kruljac.

Svečanu je sjednicu otvorio videopozdrav bivšeg učenika Matije Matkovića iz Vrsara kao novinara HRT-a, ali i Student TV-a nakon čega je ravnatelj, gosp. Alan Labus, pozdravio sve prisutne istaknuvši da je srednja škola tijekom dva desetljeća postavila visoki nastavni standard i postigla velike uspjehe, naročito na državnim natjecanjima, a napomenuo je i da su nametnuti novi standardi kad su u pitanju kvaliteta rada s učenicima, ali i ulaganje u nastavnike. Pohvalio se s 18 mentora od 66 nastavnika te 174 ostvarena državna natjecanja tijekom ovih 20 godina, ali i s razvojem aktivnosti izvan kurikuluma po čemu je škola prepoznatljiva i izvan granica Hrvatske.

Također, zadovoljstvo školom izrazio je i prvi ravnatelj škole, gosp. Vinko Morović, kao i gradonačelnik grada Zaprešića, gosp. Željko Turk. Čestitku je uputila i gđa Martina Glasnović, predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije te ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, gospodin Momir Karin.

Scenski je nastup upotpunio školski zbor pod mentorstvom prof. Jerković otpjevavši himnu te pjesmu „You raise me up“, ali i nastup Aero4teta Glazbene škole Zlatka Balokovića čiji su članovi i naši sadašnji te bivši učenici: Hana Režek, Leopold Brežanski, Karlo Agrež, Mihovil Györgi Matešić pod mentorstvom prof. Ivan Kuruca izveli točku “Astora Piazzolle – „Libertango“.

Nakon druženja i domjenka napravljena je i milenijsku fotografija zaposlenika, a u svečanom prostoru Vršilnice, a kasnije i škole, predstavljena je izložba fotografija „Ljudi u prostoru i vremenu“ čije je autor školski pedagog, gosp. Miroslav Miljković, kao i školska knjižničarka prof. Marina Krstanović te prof. Carol Jumić.

U tjednu proslave izišao je i jubilarni broj školskog lista „Ban“ čija je glavna urednica prof. Željka Winkler.

Na kraju slavljeničkoga tjedna organiziran je i Dan sporta u petak, 20. listopada 2023., u školskoj sportskoj dvorani. Tom se prigodom održala revijalna odbojkaška utakmica „Dečki protiv cura“, školski turnir u stolnom nogometu, prvenstvo škole u skoku u vis, košarkaška utakmica „All stars“ škole te školski turnir u badmintonu kao i futsal utakmica „Maturanti protiv ostalih“.

Zanimljivim i kvalitetnim sadržajima i zaposlenici i učenici predstavili su 20 godina djelovanja srednje škole u Zaprešiću te ukazali i javnosti i medijima na značaj odgojno-obrazovnog, kulturnog, znanstvenog i sveopćeg djelovanja Škole u užoj i široj zajednici.