prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zaprešićko srčeko za osmijeh

Valentinovsku akciju “Zaprešićko srčeko za osmijeh” organizirala je Učenička zadruga Ban iz Srednje škole Ban Josip Jelačić, Zaprešić za potrebite učenike škole.

Upravo pred Valentinovo u školi se već tradicionalno održavaju raznolike radionice i prodajne izložbe unutar Učeničke zadruge Ban. U pripremi prodajne izložbe sudjelovale su sve sekcije njihove zadruge. Sekcija za keramiku s voditeljicom Zdravkom Kramarić osmislila je keramičko srce s otiskom rozete s Novih dvora Jelačićevih i na taj način interpretirala kulturnu baštinu svojega grada. Srca su dobila i prekrasnu ambalažu s istim otiskom u crveno-bijeloj boji koju su izradili učenici smjera tehničar za računalstvo na CNC stroju pod mentorstvom voditelja Sekcije za inovacije Danijela Ptičara. Ta je sekcija pod mentorstvom voditeljice Vesne Marić osmislila i predivne drvene, vrlo nosive naušnice u pastelnim nijansama.

valentinovoSekcija za sapune s voditeljicom Bojanom Ivošević ovoga je puta izradila prirodne sapune ugodnih mirisa u obliku srca, a svoj rad uključila u predmet Poslovna tvrtka i njihovu tvrtku ZAPuni Zaprešić. Učenici ekonomskoga usmjerenja škole vodili su promotivni dio rada (plakati, letci, cjenik, objave u medijima) unutar Sekcije za promociju pod mentorstvom voditeljice Monike Škalec, a unutar Sekcije za računovodstvo kontrolirali su se troškovi za materijal i sama prodaja, a sve pod mentorstvom voditeljice Anite Kola Brundić.

U pakiranju mnogobrojnim proizvoda pripomogla je Sekcija za uslužne djelatnosti (voditeljice Mirjana Šams i Dunja Vukelja), kao i Sekcija za osobne usluge čije su vrijedne učenice usmjerenja frizer i kozmetičar vještim rukama omotale svaki proizvod. Ova se već tradicionalna prodajna izložba održala u dva dana (na zaprešićkoj tržnici 12. veljače 2022. i na zaprešićkoj šetnici 13. veljače 2022. godine), a sav prihod namijenjen je potrebitim učenicima škole čiju Sekciju za humanitarni rad koordinira voditeljica Zvonimira Špoljar.

Ovaj je projekt uvršten i u eTwinning projekt #mojkrajija unutar Sekcije za međunarodne projekte pod mentorstvom voditeljica Helge Kraljik i Ankice Šarić i na taj je način prezentiran i široj javnosti. Svake se godine na ovu prodaju odazove mnogo mještana Zaprešića i okolnih mjesta, ali i cijele Zagrebačke županije jer je zadruga već postala prepoznatljiva po svojim pomno izrađenim proizvodima koji će na Dan zaljubljenih razveseliti nečije srce, a našim potrebitim učenicima pomoći u njihovu srednjoškolskom obrazovanju i na lice im donijeti osmijeh. Kako su proveli cijelu akciju, možete pogledati na filmiću, a i pratiti ih na Facebook i Instagram stranici.