Zaprešićko srčeko za osmijeh

Valentinovsku akciju “Zaprešićko srčeko za osmijeh” organizirala je Učenička zadruga Ban iz Srednje škole Ban Josip Jelačić, Zaprešić za potrebite učenike škole.

Upravo pred Valentinovo u školi se već tradicionalno održavaju raznolike radionice i prodajne izložbe unutar Učeničke zadruge Ban. U pripremi prodajne izložbe sudjelovale su sve sekcije njihove zadruge. Sekcija za keramiku s voditeljicom Zdravkom Kramarić osmislila je keramičko srce s otiskom rozete s Novih dvora Jelačićevih i na taj način interpretirala kulturnu baštinu svojega grada. Srca su dobila i prekrasnu ambalažu s istim otiskom u crveno-bijeloj boji koju su izradili učenici smjera tehničar za računalstvo na CNC stroju pod mentorstvom voditelja Sekcije za inovacije Danijela Ptičara. Ta je sekcija pod mentorstvom voditeljice Vesne Marić osmislila i predivne drvene, vrlo nosive naušnice u pastelnim nijansama.

valentinovoSekcija za sapune s voditeljicom Bojanom Ivošević ovoga je puta izradila prirodne sapune ugodnih mirisa u obliku srca, a svoj rad uključila u predmet Poslovna tvrtka i njihovu tvrtku ZAPuni Zaprešić. Učenici ekonomskoga usmjerenja škole vodili su promotivni dio rada (plakati, letci, cjenik, objave u medijima) unutar Sekcije za promociju pod mentorstvom voditeljice Monike Škalec, a unutar Sekcije za računovodstvo kontrolirali su se troškovi za materijal i sama prodaja, a sve pod mentorstvom voditeljice Anite Kola Brundić.

U pakiranju mnogobrojnim proizvoda pripomogla je Sekcija za uslužne djelatnosti (voditeljice Mirjana Šams i Dunja Vukelja), kao i Sekcija za osobne usluge čije su vrijedne učenice usmjerenja frizer i kozmetičar vještim rukama omotale svaki proizvod. Ova se već tradicionalna prodajna izložba održala u dva dana (na zaprešićkoj tržnici 12. veljače 2022. i na zaprešićkoj šetnici 13. veljače 2022. godine), a sav prihod namijenjen je potrebitim učenicima škole čiju Sekciju za humanitarni rad koordinira voditeljica Zvonimira Špoljar.

Ovaj je projekt uvršten i u eTwinning projekt #mojkrajija unutar Sekcije za međunarodne projekte pod mentorstvom voditeljica Helge Kraljik i Ankice Šarić i na taj je način prezentiran i široj javnosti. Svake se godine na ovu prodaju odazove mnogo mještana Zaprešića i okolnih mjesta, ali i cijele Zagrebačke županije jer je zadruga već postala prepoznatljiva po svojim pomno izrađenim proizvodima koji će na Dan zaljubljenih razveseliti nečije srce, a našim potrebitim učenicima pomoći u njihovu srednjoškolskom obrazovanju i na lice im donijeti osmijeh. Kako su proveli cijelu akciju, možete pogledati na filmiću, a i pratiti ih na Facebook i Instagram stranici.