prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zbirka zadataka „Legendarni Harambašići“

Učenici Osnovne škole Augusta Harambašića iz Zagreba ovu su školsku godinu posvetili proučavanju legendi tijekom nastavne godine kroz sve nastavne predmete. Jedan je od rezultata ovoga projekta zbirka matematičkih zadataka „Legendarni Harambašići“, čija je promocija održana u školi u četvrtak, 13. lipnja 2019. godine.

Učenici 4.b, 5.a, 5.b, 7.a i 7.b razreda sastavljali su matematičke zadatke s temom legendi: od zagrebačkih legendi o Manduševcu, Krvavom mostu, Gričkom topu, Crnoj kraljici, legendi o hrvatskom grbu, Veroniki Desiničkoj, Romulu i Remu, putu svile, mitološkim junacima i ratovima, dolasku Hrvata do svjetskih legendi o piramidama, bitci kod Waterlooa i sl.

Svaki učenik sastavio je zadatak koji se sastoji od kratkog uvodnog dijela u kojem je ispričana legenda, a zatim slijedi matematički zadatak. Na radionici povodom Dana škole učenici su igrali igru Monopoli, ali su na karticama koje izvlače bili zadatci koje su sami sastavili.

Predzadnji dan nastave održali su prezentaciju pred roditeljima. Za svoj trud roditelji su učenike nagradili velikim pljeskom, a škola tortom.

                                              

Pojedini zadatci iz zbirke zadataka izlazit će od rujna u posebnoj rubrici u časopisu Matka u izdanju Hrvatskog matematičkog društva.

Zbirku možete preuzeti ovdje.