prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zbornik Škrinjica riječi

Osnovna škola fra Pavla Vučkovića objavila je zbornik učeničkih pohvaljenih i nagrađenih radova 2009.- 2019. naziva Škrinjica riječi. Zbornik je predstavljen javnosti na daljinu 22.travnja povodom Dana hrvatske knjige jer se i nastava tako održava zbog epidemiološke situacije u našoj zemlji.
 

Željeli su svoje učenike, njihove roditelje i sve svoje sugrađane razveseliti jednim lijepim kulturnim događajem.

Učenici  OŠ fra Pavla Vučkovića  sudjelovali su na raznim međunarodnim, državnim, županijskim i gradskim natječajima kao i na smotri LiDraNo. U zborniku se nalazi 61 literarni i 6 novinarskih radova koji  su  objavljivani u časopisima i u raznim zbornicima te su nagrađivani i pohvaljeni od stručnih povjerenstava diljem Republike Hrvatske i izvan nje.

Ove su radove pisali  kreativni učenici, njih ukupno 45-ero, a pratile su ih i usmjeravale njihove voditeljice: Marija Vučković, Dragica Delić, Boška Boko, Danja Milun, Bosiljka Mandac, Helena Budimir, Jagoda Banjac i Anđela Buljac. Glavna urednica zbornika prof. Helena Budimir u uvodu je među ostalim napisala kako je svaki učenik poseban i neprocjenjiv, a svojim su radovima obogatili dane svojih učiteljica.

Želja joj je  da ovaj zbornik potakne buduće generacije učenika na pisanje u kojemu će otkriti bogatstvo riječi, poruka, doživljaja i ljubavi prema hrvatskom jeziku. Ravnatelj škole prof. Nikola Vučković istaknuo je kako je Škrinjica riječi velika  vrijednost za školu jer su učenici, osim redovitog rada, ulagali svoj trud u izvannastavnim aktivnostima i pokazali svoju darovitost. Crteže u zborniku i na naslovnici nacrtala je učenica osmog razreda Lana Mastelić.

Grafičku su pripremu napravile  Katja Gusić i Helena Budimir. Na mrežnim stranicama objavljen je popis svih učenika čiji su radovi uvršteni u zbornik.

Uredništvo u sastavu Nikola Vučković, Ana Jagnjić Župić, Helena Budimir kao i cijelo Učiteljsko vijeće nadaju se da će u budućnosti organizirati susret svih učenika i njihovih voditelja kako bi im uručili zbornik i održali svečano predstavljanje.