prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Živa bića kopnenih voda – radionica RIBIČIJA

Učenici šestih razreda Osnovne škole Dore Pejačević iz Našica ponavljali su i usustavljivali gradivo iz prirode, Živa bića kopnenih voda radionicom Ribičija.

 

Primjenom inovativnih načina učenja i IKT-a  u nastavi, olakšali smo učenicima pristup nastavnim sadržajima, motivirali ih za aktivno učenje i  sudjelovanje u nastavi.

Učenici su prepoznavali i opisivali živa bića kopnenih voda, spoznavali njihove prilagodbe životnim uvjetima i uočavali uzroke ugroženosti pojedinih vrsta.

Olujom ideja u digitalnom alatu mentimeter provjerili smo koliko učenici znaju vrsta koje su karakteristične za kopnene  vode.

Učenici su pomoću lupe i digitalnog mikroskopa spojenog na monitor promatrali građu riblje ljuske, punoglavca  i alge.

Izvođenjem pokusa upoznali su površinsku napetost vode te su na taj način shvatili princip kretanja gazivode.

Učenici su u paru prepoznavali vrste riba i ostalih organizama koji žive u kopnenim vodama. Jedan učenik je prepoznavao vrstu, a drugi je provjeravao točnost skeniranjem QR koda.

Prepoznavanje riba učili su kroz društvenu igru Ribičija.

Kroz digitalne igre uhvati insekte i životni ciklus žabe učenici su upoznali način prehrane žaba i proces preobrazbe.

Igre uhvati insekte – http://www.foraigre.com/%C5%BEivotinjske-igre/zabe/5802-uhvati-insekte.html

Igra životni ciklus žabe http://caseyleonard.com/ggo13/