prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Znam, znam da znam!

U Srednjoj strukovnoj školi u Makarskoj održan je 2. maraton znanja. Pod motom Pronađi pobjednika u sebi!, trčan je od 19. do 22. svibnja 2023. (ponoć). Do cilja je stiglo trinaest učenika.

Prošla školska godina, kada se krajem svibnja za maturante organizirao prvi maraton znanja iz predmeta Hrvatski jezik, pokazala je da je format maratona i interes učenika bio pun pogodak. Na isti način organiziran je i drugi maraton, a za sudjelovanje su se prijavila dva trogodišnja zanimanja i jedan četverogodišnji. Završnom razredu elektrotehničara maraton je na neki način provjera usvojenosti ishoda potrebnih za predstojeću državnu maturu.

Maraton je desetak dana prije samog početka najavljen kratkim videozapisom pa su učenici imali sasvim dovoljno vremena prisjetiti se nekih možda zaboravljenih ili samo skrivenih znanja. Nagrada je bila i više nego primamljiva, posebno za one učenike kojima stanje u imeniku nije bilo dobro. Naime, pobjednik je za nagradu dobio ocjenu više pri zaključivanju ocjena. O nagradi su se dogovorile profesorice Nikolina i Nada, a bez znanja učenika dogovorile su se da će i svaki učenik, koji istrči maraton, biti nagrađen.

Neki su učenici stvarno bili u niskom startu. Prvi je potrčao elektrotehničar Matej Barić i bez stajanja došao do cilja za dva sata i četrdeset minuta. Samo trideset minuta iza njega na cilj je stigao prijatelj mu iz razreda Tomislav Škrabić, a do trećega je mjesta, četrdeset minuta nakon pobjednika, došao učenik iz trogodišnjeg zanimanja, automehaničar Drago Bakota. Preostalih deset maratonaca uspješno su riješili dvadeset vježbi (u formi kviza) po dvadeset pitanja, neki skoro na isteku vremena. Povratne informacije su više nego dobre. Posebna pohvala onim učenicima koji su se ovim maratonom spasili produžne nastave.

Evo kako izgleda tablica maratonaca koji se nisu popeli na postolje: 4. Ivanka Radonić (3. fs), 5. Mario Likić (3 .fs), 6. Toni Bakota (3. fs), 7. Laura Mravičić (3. fs), 8. Marko Ševelj (3. fs), 9. Roko Puljević (3. fs), 10. Antonio Tomaš (3. fs), 11. Nedo Roso (3. fs), 12. Petar Puharić (4. g) i na 13. mjestu našao se Luka Sušac (3. fs). Čestitaju svim sudionicima, posebno učenicima koji su uspješno došli do cilja. Jer, svaku priliku u životu treba iskoristiti.