prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Deseti Okolišni filmski festival Zelene akcije

Deseti E?! – Okolišni filmski festival će se održati od 12. do 15. travnja u Kinu Kinoteka i Zelenoj akciji. Ulaz na program i sav sadržaj je besplatan.

Poseban fokus ovog jubilarnog izdanja festivala, u organizaciji Aktivističke grupe Zelene akcije, jest ekofeminizam, kao vrlo važna tema pokreta za okolišnu pravdu.

Na ovogodišnjem izdanju očekujte 20 filmskih naslova, kako dokumentarnih tako igranih, od novih izdanja do filmskih klasika, kroz koje će publika upoznati (neznane) junakinje okolišnog pokreta. Kao i uvijek, festival će imati popratni program, poput glazbenog otvorenja s Akleom Neon, raznovrsnih radionica te afterpartyja u Pločniku sastavljenog od audiovizualnog performansa Diego Barronala.

Zadnji dan festivala, posjetitelje očekuju čak dva programa za mlađe! Blok Od malih nogu  prilagođen je osnovnoškolskom uzrastu, dok se film Kapetanica Nova, prikazan na prošlogodišnjem Zagreb Film Festivalu, preporučuje djeci svih uzrasta, kao i odraslima! Festival se zatvara Princezom Mononoke (za one malo starije), svevremenskim klasikom japanskog studija Ghibli, koji impresivnom animacijom i bogatstvom interpretacija sažima festivalsko istraživanje teme ekofeminizma.

Detaljan program po danima i sadržaj filmova pronađite uskoro u Facebook događaju i službenoj stranici festivala.

Festival je organiziran u sklopu projekta “EcoFem“ te uz financijsku potporu Europske unije.