prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

22 godine tradicije

Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar ove je godine 15. ožujka obilježila Dan škole.

Već 22 godine s velikim ponosom obilježavaju Dan škole i to na Međunarodni dan prava potrošača. Ovaj poseban dan posvećen je učenicima, djelatnicima i svima koji su dio ove obrazovne institucije. Dan škole prilika je za učenje, druženje i zabavu te poticanje zajedništva.

Tradicionalno, program Dana škole obiluje edukativno-zabavnim sadržajima. Učenici sudjeluju u raznim radionicama, predavanjima te glazbeno-scenskom programu. Osim toga, učenicima se predstavljaju osobe iz različitih sfera društva, koje učenicima nude nova znanja i iskustva. Posebno je vrijedno što imaju prilike upoznati i svoje nastavnike kroz neke druge teme o kojima inače nemaju prilike razgovarati u redovnoj nastavi.

Ove godine program Dana škole nudio je za svakoga ponešto. Učenicima je omogućeno da se zabave, druže i steknu nova znanja na jedan opušteniji način. Osim toga, ovakav oblik rada doprinosi jačanju timskog duha i osjećaja pripadnosti školi. Neki su pripremali program i održali predavanja i/ili vodili program, neki su bili tehnička pomoć i vodili brigu da svi imaju sve informacije i potrebnu opremu te da sve prođe u redu. Svatko je dao svoj doprinos.

Učenička zadruga za sve goste i predavače priredila je zdravi čips od jabuke. Pano o Međunarodnom danu prava potrošača pripremila je nastavnica Sonja Đuračić s učenicima 1. c razreda. Posebno su ih svojim dolaskom razveselile umirovljene kolegice. Koordinaciju Dana škole vodila je pedagoginja Ornela Malogorski uz pomoć ravnateljice Nataše Vibiral te nastavnica Etelke Testijan Nemet i Daniele Ivanov Štimac.

U edukativnom dijelu učenike 1. c razreda nastavnik Dario Elijaš uveo je u tajne društvenih igara te su se okušali u igri Jamb. Sigurni su da će ovaj vikend mnogi od njih nastaviti provoditi vrijeme igrajući ovu zanimljivu igru. Putopisno predavanje „Balkan Trip“ održao je profesor Dario Malogorski koji je s učenicima 4. a i 4. b razreda podijelio znanja i iskustva te mnoštvo priča i fotografija iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije. Učenici su pažljivo pratili, komentirali, a neki su se zainteresirali detaljnije istražiti ove nedaleke nam države.

Učenici 3. b razreda s nastavnicom Ivankom Jareb odradili su simulirano suđenje odnosno kazneni postupka Pokušaj ubojstva. Suđenje su pratili učenici 2. a i 2. b razreda koji će iduće godine imati prilike sudjelovati na Smotri simuliranog suđenja i ovo im je bilo prvo ovakvo iskustvo. Koliko je važno poticaju učenike na dobro raspoloženje, prepoznavanje i kontrolu emocija te lakše nošenje sa strahovima i panikom, ali i koliko je potrebno raditi s učenicima na ovaj način pokazala je radionica profesorice Nikoline Marinić pod nazivom Igre za poticanje dobrog raspoloženja. U radionici su vrlo aktivno sudjelovali učenici 1. a i 1. b razreda.

Bivše učenice Ana Marija Posavac i Maja Knežić danas su uspješne vlasnice Chic Beauty Room salona za uljepšavanje. Upoznale su učenike s važnošću brige i njege lica te načinom šminkanja. Naravno da su i demonstrirale šminkanje. Ovu radionicu pratili su učenici 3. a i 3. b razreda. Učenici 2. c i 3. c sudjelovali su interaktivnom predavanju „Stereotipi i predrasude naše svagdašnje“. O tome je govorila psihologinja Marina Jurušić. Analizirali su situacije iz života, osobne stereotipe i predrasude i one kojima su okruženi.

Nakon radioničko-predavačkog dijela slijedio je glazbeno-scenski program. Tjednima prije vrijedno su ga pripremali učenici s mentoricama Mirelom Alebić (pripremila glazbene i plesne točke), Nikolinom Marinić (pripremila dramsku grupu) i Andreom Štefane (pripremila recitatore).

Školski podrumski prostor postao je prava pozornica. Izmjenjivali su se glazba, pjesma, ples, recitacija i gluma. Učenici su zaista pokazali da imaju mnoge talente te da mogu i hoće kada ih se motivira i usmjeri te posveti trud i vrijeme. Ponosni suo na sve koji su uložili trudi i vrijeme da bismo imali još jedan Dan škole za pamćenje.