prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

22. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama

U petak, 9. prosinca 2022. godine u Multimedijalnoj dvorani Knjižnica grada Zagreba održat će se 22. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama.

Tema međunarodnog 22. okruglog stola o slobodnom pristupu informacijama Knjižnice u sferi ostvarivanja ljudskih prava – pravo na obrazovanje i autorsko pravo bavi se pitanjem obrazovanja kao jednim od temeljnih ljudskih prava.

Pandemija je utjecala na pravo na obrazovanje, posebice u pristupu edukacijskim materijalima. Stoga je pravo na obrazovanje dovedeno u vezu s autorskim pravom.
U fokusu ovog 22. okruglog stola o slobodnom pristupu informacijama bit će riječi o tome kako su se knjižnice snašle u inkluzivnom edukacijskom okruženju kroz protekle dvije izazovne godine te novostima i primjeni novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima.

Programski i organizacijski odbor djeluje u sastavu: Tea Grašić Kvesić, Adela Ćurlić, Tihana Rašeta, Silvija Perić, Renata Petrušić, Annemari Štimac, Marija Bartolić, Milena Bon i Jasenka Pleško.

Skup se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a način rada su pozvana izlaganja.

Više informacija možete potražiti ovdje.