prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

45. Dan tipkovnice – državno prvenstvo u daktilografiji

Državno prvenstvo u daktilografiji (45. Dan tipkovnice) i ove će godine okupiti najbolje daktilografe iz cijele Hrvatske.

Hrvatsko stenografsko društvo i ove godine održava tradicionalno državno prvenstvo u kompjutorskoj daktilografiji, desetoprstnom pisanju na tipkovnici. Dan tipkovnice održava se već 45. godinu za redom, a sudjelovati mogu sve osnovne i srednje škole iz cijele Hrvatske.

Natjecanje će se ove godine održati 16. ožujka 2024. godine u Ekonomskoj i birotehničkoj školi Bjelovar, Poljana dr. Franje Tuđmana 9 u 11 sati. Natjecanje se provodi uživo u Ekonomskoj i birotehničkoj školi Bjelovar putem programa Hrvatskog stenografskog društva, što znači da je cijeli postupak od prijave, natjecanja i objave rezultata digitaliziran i javno objavljen u realnom vremenu na mrežnoj stranici: https://natjecanje.stenograf.hr. Natjecanje će se održati uživo putem te platforme.

Natjecanje je organizirano u dvije discipline: prijepis teksta i transkript govora u stvarnom vremenu.

Svi natjecatelji koji zadovolje minimalni broj napisanih znakova u minuti unutar dozvoljenog postotka pogrešaka dobit će potvrde za sudjelovanje, a najbolja tri natjecatelja u sve tri kategorije dobit će medalje i vrijedne poklone. Mentori će također dobiti potvrde za sudjelovanje njihovih učenika. Važno je napomenuti da će najbolji natjecatelji ući u reprezentaciju koja će predstavljati Hrvatsku na svjetskom prvenstvu Interstena koje će se održati od 11. – 19. srpnja 2024. godine u Katowicama, Poljskoj!

Osim pojedinačnih uspjeha, održat će se i prvenstvo škola i to na način da će se na posebnoj, školskoj klasifikacijskoj listi prikazati najbolji rezultati škola. Sve škole koje će imati minimalno tri predstavnika bit će rangirane na klasifikacijskoj listi škola. Najbolja škola bit će ona koja ima najveći zbroj neto znakova tri najbolja učenika. Najbolja škola osvaja pehar!

Natjecanje je besplatno za sve sudionike, a iz svake škole može sudjelovati najviše 5 učenika.

U sklopu natjecanja održat će se i stručni skup za nastavnike s temom Unaprjeđenje nastave kompjutorske daktilografije i uredskog poslovanja pomoću aplikacija – Marija Dušek, dipl. oec. i Blaženka Urh, dipl. oec., nastavnice Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar.

Sve informacije o natjecanju, načinu prijave i uvjetima pogledajte ovdje.