prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Održan European Comenius Cleaning Week

U sklopu Comenius projekta “European Resource Seekers”, učenici Zagrebačke umjetničke gimnazije pod vodstvom nastavnika Danijela Mateškovića i koordinatorice projekta Vande Koludrović, sudjelovali su u “Tjednu čišćenja” koji se odvijao od 11. do 15. ožujka 2013. godine.

 

Ideja ove aktivnosti bila je da učenici sami prepoznaju i predlože dio grada, mjesto ili ulicu koju bi željeli urediti i s koje bi željeli otkloniti smeće ili koji bi jednostavno željeli učiniti još ljepšim. Učenici su svoje prijedloge anonimno mogli ubaciti u za to predviđenu kutiju a potom na zajedničkom sastanku otvorili su kutiju s prijedlozima te odlučili koje aktivnosti će biti realizirane.

Tako je bilo odlučeno da s obzirom na blizinu lokacije te status zelene oaze u centru grada, učenici urede park “Ribnjak” a potom također da urede i ulaz u školu te unutrašnjost škole i učionica. Osim poticanja na čuvanje naše okoline, urednosti i važnosti na održavanje čistoće, ova aktivnost u nekim je učenicima probudila i kreativnu stranu te su tako svojim učionicama dali i novo ruho te ih ukrasili novim bojama.

Ovim putem zahvaljujemo svim učenicima koji su se u ovoj akciji zaista potrudili i iskazali te se nadamo da ćemo i u budućnosti nastaviti sa sličnim aktivnostima uljepšavanja naše okoline i našeg grada.