prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Selfie među policama

Učenici predmetne nastave Osnovne škole Fran Koncelak Drnje su sudjelovali u eTwinning projektu “Selfie in the Shelfie”.

Projekt je nastao u sklopu Erasmus+ projekta “TITLE”. Sudjelovali su i učenici predmetne nastave iz Estonije, Portugala i Italije. Glavni ciljevi su bili čitanje s razumijevanjem i poistovjećivanje s pričama iz knjiga ili likovima iz knjiga. Također, svojim su aktivnostima unaprijedili jezik i različite prezentacijske vještine. U aktivnostima na Twinspaceu, učili su i o internetskoj sigurnosti i digitalnim alatima.Logo Selfie in the Shelfie

Predstavljajući se kroz priču iz knjige ili lik iz knjige, učenici su prepoznali i poistovjetili se s problemima i emocijama u odabranoj knjizi. Na taj način su zainteresirali i ostale sudionike za čitanje novih naslova. Selfie, kao konačni rezultat ovog projekta, bila je polazišna točka prezentacije uživo kroz igru ​​Guess Me! u projektu “TITLE”.

Prva aktivnost bila je online susret i prezentacija o online sigurnosti. Učenici su nakon toga izrađivali poster u Canvi na temu online sigurnosti. Nakon odabira loga, učenici su se putem Padleta predstavili knjigom. Završna aktivnost bila je izrada knjige “Selfie in the Shelfie” u Book Creatoru. Ovaj je projekt na zabavan način motivirao učenike na čitanje te upoznavanje na drugačiji način.