prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Adventski kalendar

Doba Adventa je posebno, budi osjećaj topline, radosti darivanja i vjere u bolje sutra. U tom ozračju Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš i Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar već treću godinu provode projekt Adventski kalendar koji ima za cilj promovirati i povezati strukovne škole u Republici Hrvatskoj.

U škole predbožićna čarolija je već stigla. Ukrašeni su interijeri škola, osjeća se radost, uzbuđenje, predblagdansko raspoloženje i blizina zimskog odmora za učenike.

Ove godine su pokrenule eTwinning projekt „Advent/Ester 2022./2023.“ putem Europske platforme za školsko obrazovanje (engl. European School Education Platform). U projektu sudjeluju 24 nastavnika iz različitih škola i 96 učenika iz Republike Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Portugala, Španjolske i Moldavije te zajednički sudjeluju u zanimljivom Adventskom kalendaru. Započevši s 1. prosincem, pa sve do 24. prosinca, svaki se dan otvara kartica s kratkim videouratkom škole sudionice projekta na temu ekonomija, kultura i prirodno bogatstvo mojega grada. Prilikom izrade rada kod učenika potiče se vlastito izražavanje osobnosti provodeći suradničko i partnersko ozračje s ciljem razvoja vlastite kreativnosti, samoaktualizacije, originalnosti i slobode izražavanja.

Društvo danas želi samopouzdane i samostalne osobe spremne za izazove i iznalaženje pravovremenih rješenja na sebi svojstven način. Kako bi se to postiglo u procesu učenja te ostvario krajnji cilj stvaranja mladih obrazovanih ljudi spremnih na sve izazove koje im budući život nameće, mi nastavnici trebamo uvijek poticati provođenje različitih kreativnih projekata kojima će se željeni cilj razvoja i ostvariti. Upravo u tom smjeru ide i ovaj projekt, Advent/Easter 2022/2023., kojim želimo kod učenika osigurati pozitivno ozračje, podršku, zadanim aktivnostima potaknuti učenikovu originalnost i motivaciju za iznalaženje novih rješenja.