prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Akcija solidarnosti u zajednici

U cilju uvećanja svijesti o problemu odlaganja otpada, učenici Osnovne škole Sveti Petar Orehovec su u utorak, 11. svibnja 2021. godine, organizirali akciju čišćenja šume Rogosci. Naime, u šumama na području ove Općine ima puno mjesta na kojima stanovnici odlažu otpad unatoč tome što je organizirani odvoz otpada uveden još 2002. godine.

Učenici su nekoliko divljih odlagališta otkrili u posljednje vrijeme za vrijeme satova izvanučioničke nastave u prirodi. To je bio poticaj da u sklopu međunarodnog projekta “P.S. Pokreni solidarnost!” prijave akciju čišćenja šume kao akciju solidarnosti u zajednici. U akciji je sudjelovalo ukupno 34 učenika, a u manje od dva sata prikupili su gotovo punu traktorsku prikolicu različitog otpada. Za akciju iz spomenutog međunarodnog projekta donirano im je 2.300,00 kuna, pa su učenici imali mogućnost nabaviti alat, rukavice i daske za natpise s eko porukama. Eko poruke su postavljene su na pet mjesta u šumi Rogosci. U cilju osvještavanja odraslih, snimili su i kratki film o akciji i  pripremili letke o pravilnom zbrinjavanju otpada. Letke su podijelili u više od 300 kućanstava. Općina Sveti Petar Orehovec pružila im je podršku  odvozom prikupljenog otpada, a u akciji čišćenja pridružili su se i načelnik općine Franjo Poljak i zamjenik Dragutin Hendelja.