prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Aktivnost poučavanja u Norveškoj

U sklopu Erasmus akreditacije, profesorica povijesti i filozofije Željka Winkler, iz Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića, boravila je u periodu od 26. do 30. kolovoza 2023. godine u Norveškoj.

U školskoj godini 2022./23. nastavnica je bila u srednjoj školi Greaker na aktivnosti promatranja nastave (job shadowing), a ove godine je s kolegama dogovorila ponovni dolazak, ali ovoga puta na aktivnost poučavanja (teaching assignment).

Profesorica Winkler je u dogovoru sa svojim kolegama iz Norveške, održala interdisciplinarna predavanja na različitim predmetima o povijesti i etičkim aspektima religije, grčkoj mitologiji, propagandi u nacističkoj Njemačkoj te poslovnoj etici. Osim dva do tri sata nastave, nastavnica je svaki dan imala sastanke i diskusije s nastavnicima i učenicima o sličnostima i razlikama u obrazovnim sustavima, metodici i pedagoškom pristupu te kurikulumu pojedinih predmeta.

Iskustvo predavanja u multikulturalnim razredima na engleskom jeziku uvelike doprinosi jaćanju nastavničkih kompetencija pa ovakav oblik stručnog usavršavanja utječe na osobni rast i razvoj te donosi dobrobit za učenike škole.