prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Aktivnosti za rad nakon čitanja knjige “Drhturavi vitez” u Osnovnoj školi “Antun i Stjepan Radić” Gunja

Kako bi poboljšali dječje razumijevanje pročitanog, knjižničarka je u suradnji s učiteljicom osmislila zabavnu aktivnost izrade lutke od papirnate vrećice i aktivnost izrade ostalih likova uz pomoć bijelih salvetica.

Učenici 3. a razreda sudjeluju u projektu “Naša mala knjižnica”. Jedna od knjiga koju čitaju je i “Drhturavi vitez”, autora Kestutisa Kasparavičiusa, koji je ujedno i ilustrator knjige. U suradnji s knjižničarkom čitali su jedni drugima dijelove knjige. U ovoj toploj priči u kojoj nije najvažnija ljepota već dobro i plemenito srce, upoznaje se pačića Antuna i njegovo viteško ponašanje jedne lijepe zime u malome gradiću Patkogradu. Nakon čitanja, učenici su imali zadatak izraditi svoju lutku od papirnate vrećice. Kako su u ovoj knjizi likovi patke, svi učenici su izrađivali svoju papirnatu patku. Osim papirnate patke imali su još jedan kreativni zadatak, koji se odnosio na izradu ostatka grada u kojem žive patke tj. Patkograda. Učenici su tako izradili još stanovnika od bijelih salveta uz pomoć predloška sa stranice Krokotak. Nakon izrađenih patkica od salvete i papirnate lutke, učenici su imali zadatak animirati lutku tj. oživjeti ju kroz glumu, gdje su naravno morali promijeniti svoj glas. Ostatak sata protekao je u smijehu i pljeskanju jer su svi učenici postali mali glumci.