prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

BeCroactive nagrada – Zahvala za doprinos Europskom tjednu sporta

U školskoj godini 2022./2023. Osnovne škola Ivana Lovrića sudjelovala je u inicijativi “Europski tjedan sporta“ (EST) koja je pokrenuta 2015. godine s namjerom da se ljude diljem Europe motivira za svakodnevnu tjelesnu aktivnost i aktivan način života.

Na nacionalnoj razini istu koordinira Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, pod sloganom “BeActive”. Osim toga škola se prijavila i za BeCroactive nagradu, čiji je glavni cilj odati priznanje onima koji šire poruku Europskog tjedna sporta, te su se u protekloj godini istaknuli u promicanju tjelesne aktivnosti i bavljenju sportom u Republici Hrvatskoj.

Prijaviti se moglo u jednoj od četiri kategorije: „Obrazovanje“, „Radno mjesto“, „Lokalni heroj“ i „Međugeneracijska uključenost“. Škola se prijavila u kategoriji „Obrazovanje“, a u prijavi su istaknuli izvannastavnu aktivnost Mlade planinare „Leteće medvjediće“ koju je tijekom 2022./2023. školske godine pokrenula učiteljica povijesti i geografije Rozana Ivković-Ćurić, a ista se nastavila i ove školske godine, te „Školsko sportsko natjecanje OŠ Ivana Lovrića“ koje svake školske godine, za sve učenike razredne nastave, organiziraju učitelji Slaven Lakić i Ivan Perković.

Škola je osvojila nagradu i priznanje u kategoriji „Obrazovanje“, a dodjela je održana u četvrtak, 30. studenoga u Osijeku. Nagradu je preuzela voditeljica izvannastavne aktivnosti Mladi planinari „Leteći medvjedići“ učiteljica Rozana Ivković-Ćurić.