prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatne filmske radionice – Filmska početnica

Ima li dijete želju baviti se stop-motion tehnikom i saznati kako se objekti u filmu sami kreću? Zanima li ga kako nastaje glazba u filmu te želi kroz muziciranje stvarati vlastite atmosfere u filmskim scenama? Ili izraditi 3d modele?

Ovisno o dobi, roditelji mogu prijaviti svoje dijete na radionice Filmske početnice, koje se u prvom tjednu srpnja održavaju u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Mislavova 11.

Radionica 3D modeliranja namijenjena je djeci od 5. do 8. razreda osnovne škole. Održava se 1. i 2. srpnja od 14 do 16 sati. Voditeljica je radionice Sunčana Brkulj, a cilj joj je motivirati polaznike na kreativnost i maknuti ideju da je 3D prekompliciran i nedostižan. Polaznici će na radionici otkriti osnovne trikove 3D modeliranja koristeći se intuitivnim programom Sculptris.

Radionica filmskih eksperimenata namijenjena je djeci od 10 do 12 godina. Vode je Tin Dožić i Vanda Kreutz, a održava se 3., 4. i 5. srpnja od 10 do 12 sati. Kroz tri dana osvijestit će se postojanje, a zatim i uloga zvuka u filmu. Slušat će se zvukovi koji nas okružuju, bilježiti što čujemo i slušamo. Proučiti stop-motion tehniku koja će se koristiti kako bi se saznalo zašto se objekti u filmu sami kreću, kao u ranom razdoblju kinematografije. Korištenjem raznih fotografija stvorit ćemo neku svoju priču.

Za prijavu je potrebno preuzeti obrazac na službenim stranicama programa te ga ispunjenog poslati na filmskapocetnica@restarted.hr. Po prijavi primit će se sve dodatne informacije. Prijave traju do popunjena mjesta.

Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve su radionice besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

 

Vijest je izvorno objavljena na mrežnim stranicama Medijska pismenost – abeceda za 21. stoljeće.