prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatne ljetne radionice iz područja STEAM-a

Udruga Međimurski informatički klub Čakovec (MIK) u partnerstvu s Mladim informatičkim stručnjacima (MIS) organizira tri niza besplatnih ljetnih radionica iz područja STEAM-a.

Radionice će se održati tijekom srpnja i kolovoza 2021. godine, a za polaznike su potpuno besplatne. Sve radionice će se održati u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM).

“Otkrivanje znanosti kuhanjem“ je radionica zamišljena za djecu u dobi od 10 do 14 godina. U sklopu radionice djeca će imati prilike iskoristiti stvarne situacije iz kuhinje kako bi se potaknulo znanstveno i kritičko razmišljanje. Kreativni i zabavni pokusi potaknut će razvoj intrizične motivacije kod djece koja vodi prema dubinskom pristupu učenju i razumijevanju koncepata. Nakon dobivenih osnovnih znanja iz kemije djeca će moći uvidjeti njezinu važnost i primjenu u svakodnevnom životu.

Cilj radionica je uvesti djecu u svijet kemije, kao i želja da se pobuditi ljubav, strast i interes za prirodne znanosti. Upoznat će se s laboratorijskim priborom poput laboratorijskih čaša, epruveta, menzura te ostalim laboratorijskim „čudima“ koja će im pomoći istraživati zanimljive svakodnevne stvari.

Radionica Moje prvo programiranje namijenjena je najmlađim polaznicima koji se po prvi put susreću s programiranjem. Radionica je osmišljena tako da se djeca zabavljaju i na jednostavan način uvedu u svijet programiranja. U 12 školskih sati učenici će naučiti osnove rada u Scratchu. Grafički programski jezik Scratch namijenjen je početnom učenju programiranja i razvoju računalnog razmišljanja. Omogućuje stvaranje različitih sadržaja poput igara, animacije i priče.

Učenici će naučiti dodavati likove i pozornice te ih uređivati ​​i upravljati njima, napraviti slijed događaja i koristiti grananja u određenim situacijama. Upoznat će se s brojnim blokovima koji se u Scratchu slažu u cjelini te pomoću njih upravlja radnjama. Posljednjeg dana radionice učenici će primijeniti svoje znanje kako bi stvorili jednostavnu priču i igru.

Više informacija potražite na mrežnim stranicama Međimurskog informatičkog kluba.