prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatne projekcije dječjih filmova

U subotu, 30. travnja, od 10 do 15 sati u kinu Tuškanac, Bacači Sjenki, CinEd program filmske edukacije i FROOOM! filmska škola za djecu i mlade organiziraju proslavu dječjeg filma i filmskog stvaralaštva.

Za zagrijavanje, u 10 sati filmski klub Film naopačke prikazuje dva posebna kratka filma iz CinEd kolekcije europskog filma, Povratak u školu i Malo svjetlo, posebna jer svijet oko sebe istražuju dječjim očima, ušima, osjetilima. Filmovi su snimljeni u različitim vremenima i na različitim kontinentima, u Francuskoj 1950-ih i suvremenom Dakaru, a razotkrivaju bogat unutarnji svijet odvažnih dječjih junaka. Na istraživanje filmova nakon projekcije povest će vas filmska redateljica, snimateljica, edukatorica i roniteljica na dah, Bojana Burnać.

U 12 sati uz voditelja Maria Kovača, redatelja, pisca, glumca, glazbenika i svjetski poznatog kvizaša, otvaramo 8. Reviju FROOOM! filmova. Mario će nas upoznati s 40 filmskih uradaka mladih filmašica i filmaša iz Zagreba, Rijeke, Gradeca i Koprivnice nastalih kroz trideset radionica u 2021. godini. Ove igrane, dokumentarne i eksperimentalne filmove sada ćete premijerno moći pogledati, prije nego krenu na svoj festivalski put.

Filmovi FROOOM! filmske škole za djecu i mlade iz ranijih godina predstavljeni su i nagrađivani u 2021. godini na 17 domaćih i međunarodnih festivala; uglavnom na revijama dječjeg stvaralaštva, ali i profesionalnim festivalima. Na subotnjoj reviji čekaju vas nova remek-djela u tri bloka!

Ulaz na sve projekcije je besplatan i nije potrebna prethodna najava.