prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Booktrailer Film Festival 2023.

Gimnazija Karlovac najavljuje IV. izdanje nacionalnog i XVI. međunarodnog Booktrailer Film Festivala, filmskog festivala namijenjenog srednjoškolcima, kao mjesta promicanja čitanja i izražavanja filmskim jezikom.

Cilj je projekta izrada najavnog filma, booktrailera, koji predstavlja knjigu po izboru natjecatelja. Film mora trajati najviše minutu i trideset sekundi zajedno s najavnom i odjavnom špicom. Sudionici mogu prijaviti po jedan pojedinačni rad i biti dijelom jednog skupnog rada. Uz novčane nagrade u iznosu 450, 300 i 150 eura za prvo, drugo i treće mjesto, prva se tri booktrialera upućuju se i na međunarodnu razinu natjecanja za europsku nagradu. Međunarodno se natjecanje odvija u suradnji s još pet zemalja. Domaćin međunarodnog festivala je Italija, a sudionice su i Španjolska, Rumunjska, Bugarska i Poljska.

Kako bi mogli sudjelovali na festivalu, učenici se moraju prijaviti na stranicu www.booktrailerfilmfestival.eu. Prijave su otvorene od 12. 12. 2022. do 16. 2. 2023. Nacionalni festival održava se 17. 3. 2023. u Gradskoj knjižnici I.G.Kovačića u Karlovcu, a međunarodna razina u ‘Teatro Sociale’ u Bresci 28. 3. 2023. Detaljne informacije o pravilima sudjelovanja i oblikovanja najavnih filmova te procesu prijave možete naći na Facebook stranici festivala.