prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Božićni čitateljski izazov

U Osnovnoj školi “Antun i Stjepan Radić” Gunja školska knjižničarka u suradnji s nastavnicom informatike pripremila je za učenike “Božićni čitateljski izazov” koji se sastojao od tri zadatka. Svi prijavljeni učenici dobit će za nagradu božićne poklončiće. Sudjelovalo je dvadesetak učenika.

Školska knjižničarka Anita Tufekčić pozvala je sve učenike da se priključe Božićnom čitateljskom izazovu u trajanju od dva tjedna, po uzoru na prošlogodišnji božićni izazov. Ove godine je to bilo malo jednostavnije i lakše. Svi učenici trebali su posjetiti školsku knjižnicu i podići jednu slikovnicu ili knjigu na temu Božića. Nakon što učenici pročitaju slikovnicu ili neku priču iz podignute knjige trebali su izdvojiti glavnog lika i napraviti njegov profil online tj. “Fakebook”.

Izazov je provođen na satu informatike u suradnji s nastavnicom informatike Mašom Budimski Voloder. Zadnji korak u božićnom izazovu odnosio se organizaciju  završne izložbe glavnih likova iz pročitanih knjiga. Za izradu profila glavnog lika koristili su stranicu. U izazovu, učenici su vježbali kako preuzeti fotografije s interneta, kako spremiti fotografiju na računalo i kako na jedan zanimljiv način prikazati ili promovirati pročitanu priču ili knjigu.

Prijavili su se najviše učenici od 2. do 4. razreda a sveukupno na čitateljskom izazovu sudjelovalo je 20 učenika. Svi učenici koji su sudjelovali u izazovima dobit će božićne poklončiće od knjižničarke i ravnateljice, a pojedini su se vraćali i posuditi još knjiga što je i bio cilj, privući djecu da zavole knjigu i čitanje.