prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Božićni čitateljski izazov

U Osnovnoj školi “Antun i Stjepan Radić”, Gunja školska knjižničarka pripremila je za učenike “Božićni čitateljski izazov” koji se sastojao od deset zadataka. Svi prijavljeni učenici dobili su za nagradu božićne poklončiće. Sudjelovalo je tridesetak učenika.

Školska knjižničarka Anita Tufekčić pozvala je sve učenike da se priključe “Božićnom čitateljskom izazovu” u trajanju od dva tjedna. Učenici su tako čitali o tome kako se Božić slavi diljem svijeta, priču koja je starija od njih, knjige o dobroti ali i one koje u naslovu imaju riječ obitelj. Čitali su i božićne recepte i pripremali ukusne kolače. Osim priča, dijelili su pjesme s dragim osobama, čitali priče za laku noć svojim ukućanima, čitali knjige po kojima je snimljen film ali i izrađivali božićna drvca od knjiga.

Prijavili su se najviše učenici od 1. do 4. razreda a sveukupno na čitateljskom izazovu sudjelovalo je 30 učenika. Djeci se najviše svidio izazov gdje su pripremali božićne kolače a kolače koje su napravili donijeli su školu i podijelili s prijateljima. Pojedini učenici za odrađeni izazov priredili su plakat pa su ih predstavljali ostalim učenicima i učiteljici. U svim izazovima pomagala im je knjižničarka. Svi učenici koji su sudjelovali u izazovima dobili su i božićne poklončiće od knjižničarke i ravnateljice. Ideja je preuzeta iz tekućeg broja časopisa za djecu “Modra lasta” za 2021. godinu. Kako je to bilo možete vidjeti na poveznici.