prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Božićni duh u školskom okruženju

Učenici Industrijsko-obrtničke škole Virovitica i Tehničke škole Virovitica u adventsko vrijeme u duhu tolerancije i ljubavi uredili su zajednički prostor. U vedrom ozračju nastavnica Kristina Horvat Vargović s učenicima cvjećarima vodila je radionice na kojima su sudjelovali i učenici Tehničke škole Virovitica.

Božić je drag blagdan i velikima i malima jer Kristovo rođenje najavljuje početak novog života na zemlji. Adventsko vrijeme priprema nas na duhovnost i promišljanje o onomu što bismo trebali odbaciti kao svoje slabosti. Isto tako potiče nas na promišljanje o onomu  na čemu bismo trebali poraditi kako bismo duhovno rasli.

Ove godine odlučili su izraditi ukrase za božićno drvce drugačije od onih koji se mogu kupiti u trgovini. Tako su izradili velike kuglice od vune i špage koje daju poseban čar drvcu te „ salom bombone” od papirnatih tuljaka umotanih u krep papir. Salom su bomboni nekada bili neizostavan ukras na božićnom drvcu kojemu su se posebno veselila djeca.

Osim ukrasa za drvce izrađen je i adventski vijenac, patuljci od grana crnogorice, kamin od kartona, a i tradicionalno je posijana pšenica. Vodili su se time da od recikliranog materijala izrade ukrase i dekoracije koje će krasiti  školu i uljepšati prostor u kojemu borave. Zajedničkim angažmanom nastavnica i učenika škola je zasjala i odiše mirisima prirode s čarima tradicije. Tako su učenici izradom ukrasa usvajali vrline kao što su  jednostavnost, susretljivost, povjerljivost i skromnost kako bi dostojno dočekali Božić.