prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Breljanske učiteljice na “EduOm” konferenciji

Učiteljice Gorana Babić i dr. sc. Valentina Lasić su u subotu, 16. ožujka 2024. godine, nastupile kao gošće predavačice na konferenciji “EduOm”.

“EduOm” je program stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika s područja Grada Omiša. Učiteljice su održale predavanje pod naslovom “Sinergija eTwinninga, Noći muzeja i Dana sjećanja na holokaust”. Izložile su primjere dobre prakse iz škole vezane uz obilježavanje Noći muzeja i Dana sjećanja na holokaust. Osvrnule su se i na provedbu četiriju eTwinning projekata: “On the tracks of Anne Frank together” i “Virtual Museum Night 2022, 2023 i 2024.”.

Učiteljice su predstavile kako su zajednički obilježile Dan muzeja i Dana sjećanja na holokaust. Organizirale s izložbu u školi s učeničkim zidom mira i prikazom Židova koji su živjeli u Hrvatskoj. Učenici 8. razreda su na satovima Hrvatskoga jezika raspravljali o knjigama Dnevnik Anne Frank i Kradljivica knjiga i pisali osvrt na njih. Neki od učenika su predstavili Dnevnik Anne Frank izradom prezentacija. Gledali su film Pisci slobode i također pisali osvrt. eTwinneri iz 6., 7. i 8. razreda su raspravljali o holokaustu, progonima tijekom 2. svjetskog rata i ljudskim pravima.

U sklopu eTwinning projekata “Virtual Museum Night 2022, 2023 i 2024” projektni partneri su svake godine razmjenjivali sadržaje. Tema je unaprijed određena zajedničkim dogovorom. Na kraju su sadržaje prezentirali u zajedničkim uratcima.

Edukacija se održavala pod pokroviteljstvom Grada Omiša. Organizatori ovog događanja su bili Osnovna glazbena škola Lovro pl. Matačić, OŠ Josip Pupačić i SŠ Jure Kaštelan iz Omiša. Cilj edukacije “EduOm” je unaprjeđenje odgojno-obrazovne prakse kroz razmjenu primjera dobre prakse, poticanje međusobne komunikacije i suradnje te stvaranje prilika za zajedničke aktivnosti i projekte.