prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Bubnjarska radionica “No drum – no fun”

U Gimnaziji Franje Petrića Zadar, održane su bubnjarske radionice.

U gimnaziji je započeo projekt “No drum-no fun” kojeg vodi pedagoginja Antonija Kero u suradnji s bubnjarima iz zadarskih bendova (Franje Profaca i Frane Belinić). Riječ je o održavanju bubnjarskih radionica za učenike koji su početnici u sviranju bubnjeva. Osnovna svrha provedbe ovog projekta je poticanje učenika na kreativno izražavanje, konstruktivno provođenje slobodnog vremena, druženje, razvijanje pažnje i koncentracije kod učenika, ali ujedno i oslobađanje od stresa.

Istraživanja pokazuju kako je sviranje bubnjeva korisno iz više razloga. Jedan od razloga je da sviranje bubnjeva samo pet minuta podiže raspoloženje. Nadalje, uočena je dobrobit sviranja na razvoj motorike, koncentracije, ali i zadovoljstva. U projektu sudjeluje devet učenika od prvog do četvrtog razreda srednje škole. Rad s učenicima na radionici je na razini grupnog rada. Doduše, kako se učenici razlikuju prema vještini snalaženja i usvajanja novih vještina sviranja, domaća zadaća se učenicima zadaje na individualnoi razini. Učenici izjavljuju kako im se sviđa ovakav neformalni način rada i redovito vježbaju. Vesele se javnom nastupu koji će uslijediti krajem školske godine 2022./2023. budući da je krajnji cilj ovog projekta nastup učenika na Humanitarnom koncertu koji Gimnazija organizira svake godine u svibnju.