prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CARNET nastavlja provedbu virtualnih radionica

Nastavljamo s ciklusom virtualnih radionica namijenjenih odgojno-obrazovnim djelatnicima koji žele saznati više o pripremi i provedbi videokonferencijske, virtualne i kombinirane nastave, upoznati se sa sadržajima i uslugama koje izrađuje CARNET i temama poput jačanja digitalne zrelosti škola te primjene kreativnih metoda za razvoj proizvoda i usluga.

Druga po redu radionica pod nazivom „Priprema sinkrone videokonferencijske nastave” održat će se u četvrtak, 1. travnja 2021. godine, od 13 do 14:30 sati. 

O radionici

Poučavati u virtualnom okruženju predstavlja izazov za svakog nastavnika. Bilo da se radi o kombiniranoj nastavi ili nastavi koja se provodi u potpunosti online putem određenog sustava za učenje na daljinu, često se odlučimo svoje učenike okupiti u virtualnoj učionici i s njima komunicirati i poučavati ih u realnom vremenu – odnosno želimo da svi učenici budu prisutni online u isto vrijeme.

Kako bismo takvu nastavu proveli potrebno je koristiti neke od nama poznatih videokonferencijskih alata, no pravi izazov zapravo predstavlja dobar plan za provedbu nastave u takvom okruženju. Kako identificirati izazove koji vas očekuju prilikom planiranja videokonferencijske nastave, osmisliti proces planiranja i izvođenja te detektirati jednostavne i učinkovite digitalne alate saznajte na radionici.

Voditeljica radionice je profesorica Aleksandra Mudrinić Ribić koja već dugi niz godina radeći u CARNET-u istražuje, osmišljava i planira inovativne i učinkovite načine implementacije digitalnih tehnologija u proces učenja i poučavanja.

Sudjelovanje u virtualnim radionicama iziskuje visoku razinu interakcije sudionika s voditeljem radionice kao i sudionika međusobno. Stoga će ova virtualna radionica biti omogućena za manji broj sudionika. Budući da je radionica interaktivnog karaktera, na prijavu za sudjelovanje na radionice pozivamo sve one korisnike koji su se spremni vrlo aktivno uključiti u rad na radionici.

S ciljem što bolje pripreme sudionika za aktivno sudjelovanje na radionici prijavljeni polaznici mogu očekivati javljanje voditelja radionice s dodatnim uputama i pred aktivnostima i prije početka same radionice. Iznimno je važno da svi prijavljeni polaznici aktivno sudjeluju u planiranim predaktivnostima kako bi mogli nastaviti aktivno sudjelovati i na samoj radionici. Neovisno o prijavi u sustavu EMA, sudjelovanje na radionici bit će omogućeno onim polaznicima koji pravovremeno izvrše planirane predaktivnosti.

Snimka radionice bit će naknadno dostupna svim zainteresiranim korisnicima.