prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dobitnici nagrada #BeCROactive

Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar pripala je izuzetna čast te je proglašen pobjednikom u kategoriji Obrazovanje.

Dana 30. studenog 2023. godine u Osijeku održana je finalna dodjela nagrada projekta Europski tjedan sporta. #BeCROactive nagrada, koju Ministarstvo turizma i sporta uz sufinanciranje Europske unije dodjeljuje u sklopu Europskog tjedna sporta. Dodijeljena je kako bi se prikazali uspješni i inspirativni projekti i pojedinci koji doprinose promociji sporta i tjelesne aktivnosti, te sve dobrobiti koje oni donose.

Ova dodjela nagrada inspirirana je #BeActive Awards koje Europska unija dodjeljuje najistaknutijim projektima i pojedincima koji se posvećuju promociji sporta.

Nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije: Lokalni heroj, Obrazovanje, Radno mjesto i Međugeneracijska uključenost. Centar je nakon mnogo održanih aktivnosti prijavila u kategoriji Obrazovanje voditeljica i koordinatorica svih sportskih aktivnosti Kristina Kralj. U finalu, osim dvije osnovne škole bio je nominiran Centar. Pozdravni govor održao je državni tajnik, gospodin Družak Tomislav. Primjere dobre prakse prikazala je Udruga La Bella Vita iz Kutjeva.

Ubrzo je uslijedilo svečano proglašenje pobjednika u svakoj kategoriji. U ime Centra, nagradu je preuzela Kristina Kralj. Istaknula je da bez dobro osmišljenih aktivnosti i njihove koordinacije, ne bi bilo ni ove nagrade. Uz veliku plaketu, dobili su i poklon bonove u vrijednosti 500 eura od sponzora Decathlona. Time će dodatno opremiti sportsku dvoranu te omogućiti učenicima još raznovrsniju nastavu.

Ovom nagradom je Centar pokazao koliko brine o zdravlju i važnosti kretanja učenika. Vidljivo je da im je stalo do njihove uključenosti u društvo. Naravno, u projektu su sudjelovali i vanjski suradnici Anamariji Želimorski Pavić voditeljica Feel Active, koja je nesebično dolazila i održavala plesnu radionicu i Jelenski Tomislav, voditelj Nogometne akademije Lumen koji je učenicima omogućio trening iz nogometa na terenu s umjetnom travom.

Voditeljica projekta na razini Centra Kristina Kralj zahvalila je organizatorima ali i  ravnatelju Marinu Vučiću, koji ju podržava u svakom nastojanju da učenici zavole sport. Veliko hvala izrekla je i svim kolegicama iz Centra koje su se uključile s učenicima, dolazile na probe i treninge, te na taj način podržale sve aktivnosti.