prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CERN otvara novi centar za obrazovanje i širenje znanja

CERN-ov Znanstveni most (Science Gateway) bit će mjesto za otkrivanje fizike čestica kao nijedno dosad. Očekuje se da će Science Gateway ugostiti između 300 i 500 tisuća posjetitelja svake godine, uranjajući ih u otkrića, znanost i tehnologije CERN-a.

U tom jedinstvenom obrazovnom i informativnom centru posjetitelji od pet godina pa naviše moći će otkriti znanstvenika u sebi vježbajući u obrazovnim laboratorijima, istražujući CERN i Svemir kroz impresivnu, multimedijsku izložbu, sudjelujući u znanstvenim emisijama i javnim događanjima te obilascima s vodičem kako bi vidjeli mjesta na kojima se radi znanost.

S cijevima koje izgledaju kao da vise u svemiru, kako bi dočarale vrhunske CERN-ove akceleratore, Science Gateway bit će i stvarni i metaforički most između posjetitelja i znanosti te svjetionik koji će potaknuti mlade ljude da teže karijerama u znanosti i tehnologiji.