prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dan sigurnijeg interneta 2023.

Ove godine, Dan sigurnijeg interneta, obilježio se 7. veljače 2023. godine, a kako je ovo godina u kojoj Dan sigurnijeg interneta slavi svoj 20-ti rođendan Osnovna škola Đurmanec je prigodno obilježila ovu veliku obljetnicu, ali i svima važan datum kada govorimo o sigurnosti na internetu.

Pedagoginja škole je izradila pano sa svim važnim informacijama o sigurnosti na internetu. Materijali su izloženi ispred kabineta. Knjižničarka je s učenicima 5., 7. i 8. razreda održala zanimljivu radionicu “Online izazovi – Koliko je tanka granica između zabave i opasnosti?”. Radionica je preuzeta iz Centra za sigurniji internet. Cilj radionice je bio razviti osobnu odgovornost učenika pri susretu s online izazovima."Uspješno svladaj polja sva, sigurnosti na Internetu reci DA!“

Učenici su zatim zaigrali igru ‘’Uspješno svladaj polja sva, sigurnosti na Internetu reci DA!“. U današnje vrijeme vreba sve više opasnosti putem interneta, stoga je veoma bitno osvijestiti učenike o mogućim posljedicama pogrešnog reagiranja na dobivene poruke i nepodobne fotografije te kako da zatraže pomoć i kome se mogu obratiti. Tako da je jedan od ciljeva bio i da učenici prakticiraju dobivene savjete kako primjereno reagirati na opasne online izazove.

Knjižničarka je u srijedu, 8. veljače, održala radionicu i za učenike nižih razreda. Pročitala je slikovnicu “Sigurno s Neticom” učenicima 1. i 3. razreda PŠ Putkovec, nakon čega su učenici 3. razreda izrađivali plakat s pojmovima koji se odnose na sigurnost na internetu. Idući sat je bila na redu radionica “Naše online vrijeme – Igrice, kupovina, društvene mreže” kako bi ispitali na koji način i u kojoj mjeri djeca koriste internet.