prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dan sigurnijeg interneta 2024.

U Osnovnoj školi Ivana Lovrića u Sinju školska pedagoginja Ivana Katić i učenici različitih uzrasta ovaj su dan obilježili na nekoliko različitih načina.

Dan sigurnijeg interneta obilježava se svake godine s ciljem promicanja sigurnije i odgovornije uporabe digitalnih tehnologija i mobilnih uređaja, u prvom redu među djecom i mladima. Glavni pokretač za obilježavanje istoga na nacionalnoj razini je Centar za sigurniji Internet (CSI) koji za sve zainteresirane svake godine pripremi edukativne materijale za radionice na nastavi, kviz za djecu i mlade, podcaste za roditelje te događaje uživo. Ovogodišnji Dan sigurnijeg interneta obilježio se u utorak, 6. veljače 2024. godine pod sloganom “Gejmaj sigurno – zajedno za bolji internet“ kako bi se djecu i mlade usmjerilo na odgovorno igranje videoigra.

U školi su školska pedagoginja Ivana Katić i učenici različitih uzrasta ovaj su dan obilježili na nekoliko različitih načina. Učenici 4. a razrednoga odjela PŠ Glavice i pedagoginja obilježili su Dan sigurnijeg interneta u sklopu eTwinning projekta “Memento prijateljstva 10“. S učenicima se prošla interaktivna radionica na engleskom jeziku “Garfield’s Cyber Safety Adventures Lesson 1: Privacy”. Tema radionice bila je sigurnost i zaštita osobnih podataka na internetu, a uključivala je edukativni video, interaktivni kviz te radne materijale.

Učenice 7. razreda koje su članice Vijeća učenika ovaj su dan obilježile u centralnoj školi, i to u sklopu etwinning projekta “Na putu dobrote 5“. Pripremile su šarene listiće sa slikama kompjutera na koje su dodale QR kod koji je nakon skeniranja vodio do interaktivne prezentacije izrađene na online platformi Prezi. Prezentaciju su izradile uz pomoć pedagoginje, a sadržavala je savjete za sigurno korištenje interneta za djecu i roditelje, informacije o lozinkama, digitalnom otisku i nasilju na internetu te kvizove za roditelje i učenike izrađene u online alatu Genially. Šarene listiće po školi su zalijepile učenice 2. razreda, kako bi QR kod mogli skenirati svi zainteresirani – učenici, učitelji, roditelji.

Nadalje, s učenicima 3. i 8. razreda centralne škole provedene su edukativne radionice “Balansiram“ i “Suradnjom do uspjeha“ koje su pripremljene od strane Centra za sigurniji internet. Navedene radionice za cilj su imale razvijanje svijest o rizičnim ponašanjima u videoigrama, poticanje odgovornih navika igranja online igara te pronalaženje alternativnih aktivnosti za provođenje slobodnoga vremena.