prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dan za zdrave zube

U Osnovnoj školi “Antun i Stjepan Radić” u Gunji obilježen je Dan za zdrave zube u organizaciji učiteljice Jelene Cvijović i školske knjižničarke Anite Tufekčić. Tim povodom učenike 1. razreda posjetio je doktor dentalne medicine Goran Cvijović i održao predavanje o redovitoj i pravilnoj oralnoj higijeni.

Cilj je potaknuti učenike na očuvanje blistavog osmijeha i osvijestiti učenike o važnosti prevencije. Učenici 1. a razreda  na satu hrvatskog jezika gledali su edukativni film “Priča o drugačijem zubiću”. Nakon toga dobili su nastavni listić o higijeni zubi kojeg su bojali (četkica, pasta, čaša). Na satu razredne zajednice imali su gosta – doktora dentalne medicine Gorana Cvijović, koji im je pričao o higijeni zubi, vrstama zubi i pranju zubi.

Također, učenicima je na modelu pokazao kako pravilno prati zube. Osim toga, učenici su imali još jednu aktivnost a to je bila provjera jesu li dobro oprali zube. Svaki učenik je popio plavu tekućinu i malo ju promućkao po zubima pa ispljunio. Rezultat je bio svima skoro pa isti. Zaključili su da većina učenika nije jutros dobro oprala svoje zube i imali su plave zubiće.

Za kraj sata dobili su na dar edukativnu stomatološku slikovnicu “Moja zubić bojanka” gdje će učenici pomoću bojanja ponoviti kako čuvati zdravlje svojih zubi. Kako su svi učenici bili vrlo hrabri i aktivno sudjelovali u razgovoru naljepnicu – orden za hrabrost zalijepio im je sam doktor dentalne medicine.