prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024

Konferenciju Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024 organizira Sveučilišni računski centar (Srce) u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu.

Konferencija traje tri dana i održava se na dvije lokacije: 16. travnja u prostorima Srca u Ulici Josipa Marohnića 5 te 18. i 19. travnja u zgradi Sveučilišta u Zagrebu, u Ulici Radoslava Cimermana 88.

Program konferencije sadrži brojne i različite aktivnosti koje bi Vam mogle biti zanimljive te se pozivaju svi zainteresirani da se prijave za sudjelovanje na konferenciji Srce DEI 2024 ispunjavanjem prijavnog obrasca na mrežnim stranicama konferencije.

Izdvajamo pozvane predavače, profesoricu Denise Whitelock s Otvorenog sveučilišta (UK) koja će održati predavanje pod nazivom „Artificial Intelligence in Education: Making Students Matter“ te glavnog ravnatelja DHMZ-a dr. sc. Ivana Güttlera koji će održati predavanje „Hidrometeorološke usluge i servisi nove generacije: Od ranog upozorenja do klimatske neutralnosti“.

Program konferencije donosi i šest tematskih blokova tijekom kojih ćemo se baviti istraživačkim podacima, primjenom superračunala u istraživanjima i nastavi, digitalizacijom visokog obrazovanja, savezima europskih sveučilišta, kvantnim komunikacijama, znanstvenim izdavaštvom te inovativnošću obrazovnog procesa uz primjenu tehnologija umjetne inteligencije.

Organizatori ističu blok:

  • u petak, 19. 4. 2024. s početkom u 10 sati, “Inovativnost obrazovnog procesa uz tehnologije AI”

te radionice:

  • u utorak, 16.4. s početkom u 9 sati Radionica “Kako izraditi aktivnost Radionica”
  • u utorak, 16.4. s početkom u 11 sati Radionica “Stjecanje kompetencija za otvoreno obrazovanje (od teorije do prakse) – rezultati projekta OpenDigCompEdu”.

Ove godine, za sudjelovanje u programu konferencije uvedene su kotizacije kako bi bio osiguran što kvalitetniji program i predavači.