prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dani Erasmusa u Ekonomskoj školi Požega

Ove godine program Erasmus slavi svoj 35. rođendan, a Ekonomska Škola Požega trenutno sudjeluje u jubilarnom, 10. Erasmus+ projektu.

Dani Erasmusa održavaju se već šestu godinu zaredom u cijelom svijetu kako bi se obilježio uspjeh ovog programa Europske unije koji obogaćuje živote i širi vidike milijunima ljudi. Škola je obilježila Dane Erasmusa u nekoliko aktivnosti:

  • Sudjelovali su, uz tridesetak osnovnih i srednjih škola Slavonije i Baranje, u kreiranju zajedničke online publikacije “My Erasmus Favourites”.
  • Škola je od 2015. do 2022. godine sudjelovala u 10 Erasmus+ projekata: “Learning by doing”, “Communication and Culture”, “BookPals@school.eu”, “Korak naprijed”, “My Culture – Your Culture – Our Culture”, “Chapter”, “Echoset”, “YES: the Earth”, “Training for Ekonomska škola Požega” i “Digital Interculturalism”. U njima je sudjelovalo, tj. putovalo u 20 zemalja gotovo 200 učenika ove požeške škole i oko 25 nastavnika. Izradili su videopodsjetnik o 7 godina Erasmusa u školi.

U sklopu eTwinning projekta “Down EU Avenue učenici su snimili videozapise u kojima govore o svom Erasmus+ iskustvu te su sudjelovali u zajedničkoj izradi oblaka riječi na temu Što za mene znači Erasmus? Organizirali su i javno događanje:

  • okrugli stol i panel rasprave u petak, 14. listopada 2022. godine, na koje su pozvali predstavnike medija, roditelje, nastavnike te sadašnje i bivše učenike škole koji su podijelili svoja Erasmus iskustva te odgovorili na pitanja zainteresirane publike.Panel rasprave vodila je i moderirala profesorica Martina Budimir, a na pitanja je odgovarala koordinatorica trenutno aktivnog projekta profesorica Jelena Kovačević i ravnateljica Marinka Parac. Videoprilog možete vidjeti ovdje.
  • u pauzi su učenici odigrali kviz o Erasmusu u školi, a najuspješniji su bili nagrađeni promotivnim materijalima škole. Kvizu se može pristupiti do 10. studenoga na ovoj poveznici.
  • članice medijske skupine organizirale su na školskom hodniku Erasmus kutak na kojem su učenici mogli odigrati kviz i provjeriti svoje znanje o Erasmus programu, ali i o Europskoj uniji i Europi u cijelosti. Najbolji su nagrađeni promotivnim materijalima prikupljenima na brojnim mobilnostima na kojima su učenici škole dosad sudjelovali: platnenim vrećicama i ruksacima, rokovnicima, bilježnicama, olovkama, listokazima i bedževima. Također su intervjuirale ostale učenike o iskustvima i mišljenju o Erasmusu, pripremajući podcast o događaju. Obilježavanje Dana Erasmusa u školiosmislile su, organizirale i koordinirale profesorice Jelena Kovačević, Lidia Gerstman, Martina Budimir i Lorena Đurčević.