prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dani Erasmusa u Osnovnoj školi Popovac

Dani Erasmusa, prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg europskog programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, obilježeni su drugu godinu zaredom u Osnovnoj školi Popovac.

Učenici šestog razreda naučili su kako napisati motivacijsko pismo za sudjelovanje u budućim projektima. Komentirali su svoja pisma i razgovarali koje bi znamenitosti voljeli posjetiti na Starom kontinentu. Učenici sedmog razreda sudjelovali su na okruglom stolu “Erasmus i ja”. Prisjetili su se što je Erasmus+ i koje su njegove osobitosti. Iznijeli su iskustva s naglaskom na što su naučili tijekom provedbe tri Erasmus+ projekta: “Kids against plastic pollution”, “Future begins today” i “Travel to the future with my waste”. Razgledavajući fotografije, učenici osmog razreda prisjetili su se putovanja u Rumunjsku, Tursku, Španjolsku i Poljsku. 

Suradnjom mrežnih novinara Osnovne škole Popovac i Osnovne škole Drenje nastala je poučna i zanimljiva Wakelet kolekcija “Erasmusova početnica” u kojoj se na jednom mjestu mogu pronaći najvažnije informacije o Erasmusu. Dio kolekcije čine videointervjui s učenicima, studentima i eTwinningovom ambasadoricom Alenkom Miljević.

Učenica Iva Osonjački izradila je, metodom paljenja drva na šperploči pomoću lemilice, Erasmusov logo. Za ljepši izgled školskih hodnika pobrinula se učiteljica Silvija Švelinger – uređeni su panoi u Kneževu i Popovcu kako bi svi posjetitelji mogli saznati više informacija o aktivnom ekoprojektu “Travel to the future with my waste”. Projektne aktivnosti provode se u suradnji sa školama partnerima iz Turske, Italije, Litve i Portugala, a cilj je naučiti odabrati proizvode koji ostavljaju što manje otpada s naglaskom na kreiranje inovativnih materijala kako bi zagađenje i količina otpada bila što manja.

Osnovna škola Popovac pridonijela je i zajedničkoj virtualnoj izložbi “Erasmus i Slavonija i Baranja se vole”. Naime, 1. gimnazija Osijek okupila je 30 škola Slavonije i Baranje koje su zajedničkim snagama pripremile navedenu izložbu u kojoj se može pronaći inspiracija za buduće projekte i pročitati o iskustvima i učinku Erasmusa na učenike i nastavnike. U ovom videozapisu možete pogledati prikaz provedenih aktivnosti tijekom Dana Erasmusa, ali i svega pozitivnoga što donosi sudjelovanje u projektima koji su uvelike obogatili život učenika i djelatnika male baranjske škole.