prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dani medijske pismenosti

Dani medijske pismenosti održani su u razdoblju od 24. do 30. travnja, a Osnovnoj školi Jurja Dobrile Rovinj tim povodom su održane radionice i predavanja za učenike razredne i predmetne nastave s ciljem razvijanja kritičkog razmišljanja o objavljenim medijskim sadržajima na raznim platformama.

Nizom aktivnosti uključili su se u obilježavanje Dana medijske pismenosti 2023. koji se od 2018. godine provode na inicijativu Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti medijske pismenosti, osnaživanja građana vještinama medijske pismenosti, stvaranja platforme za suradnju brojnih društvenih dionika i razvoja održivih projekata medijske pismenosti, te pružanja podrške odgajateljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

Dani medijske pismenosti održani su u razdoblju od 24. do 30. travnja, a u školi su tim povodom održali radionice i predavanja za učenike razredne i predmetne nastave s ciljem razvijanja kritičkog razmišljanja o objavljenim medijskim sadržajima na raznim platformama. Učenici 1.a i područne škole Rovinjsko Selo na satu informatike sudjelovali su u radionici na temu prikrivenog oglašavanja. Radionicu je vodio učitelj Igor Dobrača. U višim razredima tijekom sata informatike, učitelji Jelena Tintor Dujmović i Igor Dobrača provodili su radionice na sljedeće teme: veliki podaci (big data) i njihova važnosti u današnjoj podatkovnoj ekonomiji; utjecaja influencera kod mladih i prepoznavanje dezinformacije. Učenici su također putem videozapisa upoznati s procesom nastanka informativnog i sportskog televizijskog programa te vremenske prognoze.

Na satu razrednog odjela 6. b učiteljica Sanja Kušar Precali provela je novinarsku radionicu s ciljem osnaživanja prezentacijskih i komunikacijskih vještina učenika u stvaranju i prezentiranju vijesti na temu održanog Dana škole. Na satovima engleskog jezika učiteljica Ana Kolić Marković provela je također radionicu na temu prikrivenog oglašavanja, dok na satu razrednog odjela 5. c održala je predavanje o kulturi zdravog življenja s naglaskom na digitalne medije i njihov utjecaj na mentalno zdravlje djece.