prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Digitalna prilagodba likovno-edukativnih radionica

Akademska slikarica Nina Bešlić predstavlja program Digitalna prilagodba likovno-edukativnih radionica Kreativnog ateljea te najavljuje online radionice koje kreću 10. ožujka. Radionice su prilagođene početnicima od 15 godina pa nadalje.

Kreativni atelje je slikarski atelje u kojem se realizira likovna edukacija za odrasle, s idejom da se građanima Grada Zagreba približi likovna kultura i osvijesti njeno značenje i pozicija u društvenom i kulturnom kontekstu. Tijekom 2020. i 2021. proces učenja likovnih vještina i prenošenje znanja s učitelja na učenika je bio pun izazova budući da je pristup likovnoj edukaciji vrlo specifičan, a učenje crtanja i slikanja proces koji zahtjeva direktan kontakt učitelja i učenika.

Digitalizacijom postojećeg edukativnog sadržaja u kreativnom ateljeu kreću video radionice koje prate program ateljea „Uvodne radionice“ za početnike. Svaka video radionica obrađuje jednu temu iz crtanja, slikanja i prostornog oblikovanja i na jednostavan i razumljiv način vodi polaznika kroz stvaranje umjetničkog djela, korištenjem likovnih alata, materijala i tehnika. Jedna video radionica podijeljena je u par kratkih vježbi koje polaznika vode do finalnog rada u kojem treba integrirati sva stečena znanja. Vježbe su povezane i svaka vježba vodi u novu vježbu. U kratkim segmentima / pojedinačnim vježbama obrađuje se određena problematika crteža, slike, motiva, kompozicije, boje, tehnike… Tako će polaznik virtualne radionice lakše savladati postavljeni zadatak.

Početak emitiranja radionica je 10.03.2022. i do završetka projekta kontinuirano će biti objavljivane radionice na poveznicama. Zainteresirani se pozivaju uključiti u online edukaciju i pratiti program.

Radionice će biti dostupne do kraja 2022. godine na blogu i YouTube kanalu Kreativnog ateljea.