prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Digitalni rječnik kao rođendanski poklon

Učenici 6. a iz Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića iz Đakova su na satu engleskog i njemačkog jezika u alatu Book Creator izradili digitalni njemačko-engleski rječnik s najbitnijim pojmovima vezanim uz školu. Poklon je ovo školi, djelatnicima i učenicima povodom 40. rođendana škole. Naime, 11. je ožujka rođen biskup Ćolnić po kojem škola nosi ime i učenici na ovaj način odlučili proslaviti rođendan i obilježiti Dan škole.

Najprije su s nastavnicom engleskog i njemačkog jezika, Lanom Matijaković, dogovorili koje će to riječi biti uvrštene u rječnik. Budući da je na razini škole dogovoreno da taj dan bude okrenut školi, broju 40 i biskupu Ćolniću, odlučeno je da rječnik sadrži najbitniji vokabular vezan baš uz školu, dakle školski predmeti, školski pribor, prostorije u školi i slično. Svaki je učenik dobio zadatak snimiti izgovor riječi i po mogućnosti istu riječ fotografirati. Nakon toga, sve su riječi zajedno s izgovorom i fotografijom, stavljene u alat Book Creator, abecednim redom i po temama. Ova je aktivnost trajala nekoliko dana, a na sam Dan škole, 11. ožujka, učenici su pripremili pitanja za Kahoot kviz koji su namijenili svojim nastavnicima. Nastavnici su trebali pažljivo pregledati rječnik, poslušati izgovor, a sve kako bi u kvizu bili što uspješniji. Dobili su tjedan dana vremena za rješavanje, nakon čega je na satu njemačkog jezika u četvrtak, 18. ožujka 2021. godine, proglašen pobjednik, odnosno pobjednica kviza. Učenici su se zabavili, a nastavnici dobili priliku ući u svijet učenika.