prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dobitnici Oznaka kvalitete

Trgovačka i komercijalna škola “Davor Milas” iz Osijeka s ponosom nosi titulu eTwinning škole. Projekti u kojima su sudjelovali učenici škole pod vodstvom školske eTwinning koordinatorice i nastavnice engleskog i njemačkog jezika Marinele Boras višestruko su nagrađivani nacionalnim i europskim Oznakama kvalitete.

Učenici Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas” u prošloj su školskoj godini sudjelovali u eTwinning projektima “Augmented reality in the classroom” i autorskom projektu prof. Boras “School for life”. Agencija za mobilnost i programe Europske unije je prepoznala uspješnost ovih projekata i u rujnu 2020. im je dodijeljena nacionalna Oznaka kvalitete.

eTwinning projekt “Augmented Reality in the Classroom” je projekt o korištenju virtualne stvarnosti u nastavi. Projekt je trajao više od pola godine, a partnerske škole dolaze iz Albanije, Armenije, Azerbajdžana, Bugarske, Finske, Grčke, Gruzije, Italije, Jordana, Litve, Moldavije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Španjolske, Turske, Tunisa i Ukrajine. Učenici su sudjelovali u brojnim aktivnostima tijekom projekta i koristili su razne suvremene digitalne alate. Ovaj projekt je bio prilagođen učenicima 21. stoljeća, a završni proizvodi projekta su e-knjiga i virtualna izložba učeničkih radova.

eTwinning projekt “School for life” je osmišljen u skladu s kurikulumom Škole za život. Ishod projekta je bio uspješno usvojiti strane jezike radom na međupredmetnim temama. Projekt je trajao godinu dana, a partnerske škole su bile iz Češke, Francuske, Grčke, Italije, Poljske i Turske. Učenici su radili u međunarodnim timovima pa su radom na ovom projektu stekli iskustvo rada na međunarodnom projektu,  upoznali su vršnjake iz drugih europskih zemalja, kao i njihovu kulturu i običaje. Također, u projektu se koristio niz suvremenih digitalnih alata, a učenici pokazali su zavidan stupanj informatičkog i jezičnog znanja.

Tijekom provedbe ovih eTwinning projekata korištene su pedagoške inovacije u svrhu što aktivnijeg uključivanja učenika u projektne aktivnosti i ostvarena je odlična  komunikacija i suradnja s partnerskim školama. Projekti su bili u potpunosti integrirani u kurikulum i ostvareni su svi zadani ishodi. Rezultati i diseminacija projekata su kvalitetno predstavljeni na TwinSpaceu projekta, u Trgovačkoj i komercijalnoj školi “Davor Milas”, u lokalnoj zajednici, kao i na obrazovnim županijskim, međužupanijskim i državnim stručnim skupovima i vijećima.

Učenici su radom na eTwinning projektima stekli iskustvo rada u međunarodnom okruženju, upoznali vršnjake iz raznih zemalja, usavršili svoje komunikacijske i informatičke vještine, razvili maštu i kreativnost i postali motiviraniji za učenje, posebice pomoću virtualne stvarnosti. Učenici su nagrađeni za svoj izniman rad i trud. Ove Oznake kvalitete bit će im poticaj da i dalje aktivno sudjeluju u projektima i predstavljaju Trgovačku i komercijalnu školu “Davor Milas” u eTwinning zajednici.