prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dodijeljeno priznanje “Knjižnica godine”

Svake godine na Dan hrvatskih knjižnica (11. studenog) Hrvatsko knjižničarsko društvo dodjeljuje priznanje ‘Knjižnica godine’ najboljoj knjižnici za ostvarene iznimne rezultate u području kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama.

Hrvatsko knjižničarsko društvo ustanovilo je Dan hrvatskih knjižnica 2010. godine s ciljem bolje vidljivosti i prepoznatljivosti knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti, upoznavanja s mnogostrukim i važnim poslanjem i ulogom knjižnica u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinaca i zajednice u cjelini te razgradnje stereotipnih predodžbi o knjižnicama i knjižničarima.

Hrvatsko knjižničarsko društvo prepoznalo je ustrajno, kreativno i strateški promišljeno djelovanje Gradske knjižnice Marka Marulića Split u svojoj sredini, njeno jasno, glasno i uporno zagovaranje ciljeva za dobrobit svoje zajednice te ostvarenje nekoliko važnih strateških ciljeva.

Iz obrazloženja dodjele priznanja Hrvatskog knjižničarskog društva: „Gradska knjižnica Marka Marulića Split istaknula se svojim inovativnim djelovanjem te značajnim iskoracima kao vodeća kulturna, odgojno-obrazovna i javna ustanova u svojoj zajednici. Svojim aktivnim djelovanjem, uslugama, programima i partnerstvima predstavlja primjer dobre prakse, naročito u ovim kriznim vremenima koja su zadesila sve knjižnice. Posebno blago Knjižnice, su izvrsni i stručni djelatnici Knjižnice Marka Marulića, koji su odlučili globalnu krizu iskoristiti kao priliku za razvoj te su se kvalitetom i inovacijama u radu istaknuli u svojoj društvenoj i stručnoj zajednici.“

Svečanost dodjele priznanja započet će 10. studenog 2022. u 18.00 sati u Središnjici promocijom strip-knjige arhitekta, pisca i splićanista Ede Šegvića, Bartul 2, u izdanju GKMM-a Split.

Središnja svečanost Dana hrvatskih knjižnica s prigodnim programom te dodjela priznanja “Knjižnica godine” održat će u petak 11. studenoga 2022. u 12.30 sati u koncertnoj dvorani Hrvatskog doma, Tončićeva ulica 1, Split.

Nakon programa i domjenka, organizirat će se posjet Knjižnici Dalmatini – novom poetsko-glazbenom odjelu sa Spomen sobom Ljube Stipišića Delmate i privatnom knjižnicom Jakše Fiamenga u Zagrebačkoj 4.