prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Druženje i učenje uz volontere

U Osnovnoj školi “Mladost” Jakšić obilježen je “Europski dan jezika” organizacijom projektnog dana u suradnji s Eko centrom Latinovac. Bili su uključeni svi učenici IV.-VIII. razreda. Radionice s učenicima ostvarili su volonteri Eko centra.

Ciljevi planiranih aktivnosti bili su:

 • istaknuti važnost učenja jezika i poticati učenje većeg broja jezika da bi se povećala višejezičnost i razumijevanje različitih kultura
 • promicanje bogate jezične i kulturne raznolikosti Europe
 • poticanje cjeloživotnog učenja jezika u školi i izvan nje.

Radionice s učenicima vodilo je 16 mladih osoba-volontera iz Francuske, Njemačke, Španjolske, Portugala, Nizozemske, Švedske, Meksika, Brazila i Venezuele. Sve aktivnosti odvijale su se na školskom igralištu. Provedene aktivnosti u radionicama bile su: memory igra, voćna salata, gradovi i države, detektiv, marama, interaktivni stol s volonterima i poveži riječi. Učenici su imali priliku učiti različite riječi na jezicima iz kojih dolaze volonteri. Istovremeno, učenici su učili volontere hrvatski jezik. Sve se odvijalo u igri i zabavi. Za vrijeme odmora škola je osigurala obrok za sve sudionike.

U evaluacijskom dijelu projektnog dana učenici su izrazili oduševljenje igrama i aktivnostima u radionicama. Zaželjeli su da se sve ponovi. Volonteri su, također, bili zadovoljni posjetom i suradnjom s učenicima škole. Koordinatorice projektnog dana bile su školska pedagoginja i knjižničarka, a s njima je surađivala učiteljica Marijana Benić. Ovom akcijom ostvareno je nekoliko odgojno-obrazovnih očekivanja kurikuluma međupredmetnih tema.

 • Poduzetništvo
  pod A.2.3. i pod A.3.3.
  – Upoznaje mogućnosti razvoja karijere i profesionalnog usmjeravanja.
 • Građanski odgoj i obrazovanje
  goo A.3.4.
  – Promiče pravo na obrazovanje i rad.
  – Učiti kako učiti
 • uku C.2.3. i uku C.3.3.
  Interes
  Učenik iskazuje interes za različita područja, preuzima odgovornost za svoje učenje i ustraje u učenju.
 • Osobni i socijalni razvoj
  osr A.2.3. i osr A.3.3.
  – Razvija osobne potencijale.