prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Državno natjecanje srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa

Od 2018. Industrijska strojarska škola sudjeluje na Državnom natjecanju srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa. Uspjesi škole uvijek su pri samom vrhu te se svake godine nalaze među prvih deset škola u državi.

Državno natjecanje srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa ima za cilj poboljšanje ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenja broja stradavanja djece i mladih u prometu, a organizira se u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske te s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, CARNET-om i poduzećem Moj Telekom d.o.o. koji je nositelj prava za Prometnu učilicu.

Ove godine sudjelovali su s više od dvjesto učenika na šestom Državnom natjecanju pod nazivom Prometna učilica. Učenici su riješili devet tematskih ispita. Najuspješniji učenici bili su Marko Jeleč  iz 3. d koji je osvojio 2. mjesto te Dominik Ljevar iz 3. c koji je bio 46. u konkurenciji tisuće učenika iz petstotinjak škola u Hrvatskoj. Ponavljanjem i usvajanjem sadržaja iz poznavanja prometnih propisa doprinose vlastitoj i općoj sigurnosti te podizanju razine prometne kulture.  Zauzeli su deseto mjesto u Republici Hrvatskoj. Natjecanju su prisustvovali učenici 1. a, 1. b, 1. c, 1. d, 1. e i 1. g razreda, zatim 2. a, 2. b, 2. c, 2. d, 2. e i 2. g razreda te 3. c, 3. d, 3. f i 3. g razreda. Nagrade učenicima i mentorima dodijelio je gospodin Milan Stevanović u ime Prometne učilice i tvrtke Moj Telekom d.o.o.

Učenici su pokazali iznimnu angažiranost i volju za učenjem prometnih propisa, iako je za svaku pohvalu i saznanje da su s mnogim pravilima i propisima već bili upoznati. Svakako se u natjecanje uključuju i sljedeće godine jer je prijekopotrebno educirati nove učenike te kontinuirano raditi na podizanju razine prometne kulture među mladim generacijama. Ovime u školu uvode nultu stopu stradanja djece u prometu i potiču učenike da uz Prometnu Učilicu bezbrižno odrastaju.

Nastavnici koji su učenike motivirali za natjecanje su: Vanja Jug, Ivana Šutalo Dujmenović, Iva Bojčić, Josip Filić, Mate Sabol, Ivana Macan i Kristinka Lemaić uz podršku ravnatelja Nenada Pavlinića.