prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

e-Škole: Održan početni sastanak povodom početka radova na CARNET čvorištima

U studenome 2022. godine, u prostorijama CARNET-a, održan je početni (kick-off) sastanak povodom početka realizacije Ugovora o nabavi usluge poboljšavanja tehničkih uvjeta na CARNET čvorištima u sklopu II. faze programa e-Škole.

Riječ je o adaptaciji postojećeg CARNET-ovog podatkovnog centra u Osijeku koja uključuje arhitektonske, građevinske, strojarske i elektrotehničke radove. Navedenim aktivnostima planiraju se dodatno unaprijediti tehnički i sigurnosni zahtjevi za kontrolu pristupa, redundanciju sustava napajanja i hlađenja, redundanciju mrežne povezanosti i računalno-spremišnih resursa te protupožarnu i tehničku zaštitu. Svrha adaptacije podatkovnog centra je dodatno podizanje kvalitete pristupa i dostupnosti CARNET-ovih usluga namijenjenih obrazovnom sustavu u Republici Hrvatskoj.

Sastanku su nazočili predstavnici CARNET-a kao naručitelja, predstavnici zajednice ponuditelja ATOS IT Solutions and Services d.o.o. i Aeroteh d.o.o. koji će raditi na ostvarenju ugovorenih aktivnosti te ovlašteni nadzorni inženjer iz tvrtke H5 d.o.o.

S ciljem uspješne realizacije ugovora, na sastanku su detaljno predstavljeni plan rada i daljnji koraci. Ujedno je dogovoren način komunikacije i izvještavanja te provedbe aktivnosti, kao i okvirni vremenski plan.